Patrick Roest indrukwekkend naar derde zege in Thialf

Deel dit:

(Beeld: NOS)

(Beeld: NOS)

LEKKERKERK – Patrick Roest heeft zijn succesvolle weekend op het World Cup Kwalificatietoernooi afgesloten met een indrukwekkende zege op de 10.000 meter. De 22-jarige Lekkerkerker haalde in Thialf in Heerenveen op de langste afstand ruim dertig seconden van zijn persoonlijk record af en finishte na 12.47,89.

“Dit is absoluut mijn beste weekend uit mijn loopbaan tot nu toe”, aldus Roest na afloop van de 10.000 meter waarop hij slechts twee seconden boven het baanrecord van Sven Kramer (12.45,09) bleef. De Team Jumbo-schaatser, die eerder dit toernooi al de 1500 en 5000 meter op zijn naam schreef, was ook op de tien kilometer een klasse apart.

Roest won de langste afstand met grote overmacht. Met zijn tijd van 12.47,89 haalde hij liefst 33 seconden van zijn PR af. Uiteindelijk eindigde hij bijna negen seconden voor teamgenoot Douwe de Vries, die tevens een PR reed: 12.56,71. Jorrit Bergsma eindigde op de derde plek met een tijd van 12.56,89.

“Dit is mijn derde PR van het weekend, maar dit keer ging er wel een heel grote hap in één keer af”, zei een wat verbaasde Roest. “Ik vertrok op een schema van 13.10,00. Dat ging lekker en het voelde goed in het begin. Mijn vorige PR stond op 13.21,00, dus ik wilde niet te veel risico nemen. Ik was bang dat ik anders zou ploffen op het eind. Het was een goede rit, maar dat ik zo veel tijd van mijn PR af zou halen, had ik niet verwacht.”

Vanwege zijn goede resultaten keek Roest alvast met veel vertrouwen naar de komende maanden. “Ik wil bij alle wedstrijden waar ik aan de start sta voor het podium gaan. De vorm die ik nu al heb, moet ik zien vast te houden. Ik hoop en denk dat er nog rek in zit en dat het alleen nog maar sneller kan. Het is aan mij om dat bij de volgende wedstrijden te laten zien.”

(Bron: www.teamlottojumbo.nl)

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.