Puck Moonen blikvanger in Ronde van Lekkerkerk

Deel dit:

moonenLEKKERKERK – Met de koningin van het wielervoorjaar Anna van der Breggen, Chantal Blaak en vele andere wereldtoppers aan de start, heeft de Ronde van Lekkerkerk op Hemelvaartsdag een aantrekkelijk startveld in haar vrouwenwedstrijd.

Toch zullen veel ogen ook op een andere deelneemster gericht zijn. Puck Moonen doet namelijk mee aan de wielerronde. De talentvolle 22-jarige wielrenster uit Brabant werd door FHM in 2017 verkozen tot Mooiste Sportvrouw van Nederland.

Moonen is op social media erg populair, met onder meer bijna driehonderdduizend volgers op Instagram. De fietskwaliteiten van de renster van het Belgische Lotto-Soudal mogen echter ook niet onderschat worden. Zo liet ze zich onlangs nadrukkelijk zien door met olympisch kampioene Van der Breggen en wereldkampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten lang jacht te maken op de kopgroep in de Ronde van Gerwen. Het leverde haar een mooie zesde plaats op en ook internationaal boekt Moonen progressie.

Naast Moonen komt ook een andere Nederlandse renster namens Lotto-Soudal op donderdag 10 mei naar Lekkerkerk. De eveneens 22 jaar oude Marjolein van ’t Geloof baarde dit seizoen al opzien. In haar eerste seizoen bij een UCI team, wist de renster uit Dirksland al derde te worden in de Omloop van de Westhoek en vierde in de EPZ Omloop van Borsele, twee wedstrijden op internationaal niveau. In 2017 was Van ’t Geloof al Nederlands kampioene bij de rensters zonder profcontract.

Ongekend hoog niveau
Dinsdag sluit de voorinschrijving van de 56e Ronde van Lekkerkerk, maar nu is al zeker dat het startveld bij de vrouwen van een ongekend hoog niveau zal zijn. Meer dan twintig rensters uit de zogenaamde UCI teams, de profteams voor vrouwen, doen mee. Naast de eerder genoemde rensters behoren onder meer Kirsten Wild, Lucinda Brand, Floortje Mackaij, de Britse Lucy Garner, Lorena Wiebes, Nathalie van Gogh, Karlijn Swinkels en Amy Pieters tot het deelnemersveld. De laatste was in 2017 de beste in Lekkerkerk.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.