Patrick Roest snelt naar baanrecord op 5000 meter

Deel dit:

patrickroestLEKKERKERK – Schaatser Patrick Roest heeft op de eerste dag van het World Cup kwalificatietoernooi in ijsstadion Thialf een baanrecord gereden op de 5000 meter. De 22-jarige Lekkerkerker noteerde vrijdag in zijn rit tegen Jumbo-teamgenoot Sven Kramer een tijd van 6.08,98.

Het vorige record, dat sinds februari 2015 in handen van Kramer was, stond op 6.09,65. De 32-jarige Fries eindigde zelf als derde in een tijd van 6.17,09, achter Jorrit Bergsma (6.15,31). Douwe de Vries veroverde met de vierde tijd (6.17,90) ook een ticket voor de wereldbekercyclus.

“Het is erg speciaal om hier een baanrecord te rijden”, zei Roest na afloop van zijn rit. “Thialf bestaat al lang en er zijn al veel grote wedstrijden hier gereden. Dat ik nu op de 5000 meter de snelste tijd in handen heb, is gaaf. Ik kijk met een tevreden gevoel terug op mijn rit.”

“Ik ging weg op mijn tijd van Inzell, waar ik twee seconden van mijn PR afhaalde en een tijd van 6.13,00 noteerde. Het ijs was goed en de rondetijden kwamen zo makkelijk. Ik zat al heel snel onder dat schema en toen was het alles-of-niets. Kwestie van doorbeuken. Het is mooi dat ik Sven hier heb verslagen, maar dat zegt natuurlijk niks over de volgende race op de 5000 meter. Ik heb hem nog lang niet afgeschreven.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.