Open toernooi Bergvliet Haastrecht blijft in trek

Deel dit:

Afgelopen editie verwelkomde Bergvliet Raemon Sluiten en Matthew Pierot voor een demonstratiewedstrijd.

Afgelopen editie verwelkomde Bergvliet Raemon Sluiten en Matthew Pierot voor een demonstratiewedstrijd.

HAASTRECHT – Van 6 tot en met 14 augustus wordt op de banen van de HLTC Bergvliet het jaarlijkse 2.Orange open tennistoernooi gespeeld. De inschrijving verliep wederom boven verwachting, bij sluiting stond de teller op meer dan 460 aanmeldingen.

De inschrijvingen komen werkelijk overal vandaan, aldus Wim van Velzen. Hij is één van de toernooileiders van het 2.Orange open. “Niet alleen uit de omliggende dorpen en steden, maar ook uit Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en ja zelfs één uit Antwerpen. Een megaklus om dit toernooi in goede banen te leiden, maar we gaan er weer voor.”

Van Velzen, nu nog voorzitter van de HLTC Bergvliet, is trots op zijn club. “Een prachtige club met een geweldige accommodatie en wederom een volledig bezet open toernooi. Er zijn maar weinig tennisverenigingen die dat kunnen zeggen. Het klinkt misschien arrogant, maar ik denk dat wij kunnen zeggen dat we op de banen van HLTC Bergvliet niet alleen het grootste en beste toernooi van de Krimpenerwaard en omstreken hebben, maar ook het gezelligste.”

Hij vervolgt: “Natuurlijk staat het tennis op de eerste plaats en zijn het de spelers die het toernooi moeten maken, maar mede dankzij ons sponsor 2.Orange uit Moordrecht zijn we in staat om elk jaar wat extra’s te brengen. Ook dit jaar is de donderdag de themadag. Als thema hebben we ‘kennismaking’ gekozen. We willen graag de inwoners van Haastrecht en omgeving kennis laten maken met de tennissport en HLTC Bergvliet in het bijzonder. De tennisschool van Bergvliet – Tennis4U – geeft samen met First Service uit Rotterdam een tweetal clinics en speelt een demonstratiewedstrijd. Welke spelers dit jaar hun opwachting maken is nog niet bekend, maar dat het weer toppers zijn is haast wel zeker. In 2015 waren dat Raemon Sluiten en Matthew Pierot. Ook dit jaar zorgen onze koks, Jerry Sluis en Gerard Diemel van respectievelijk Huis den Hoek en het Witte hof, de hele week voor meer dan uitstekende maaltijden.”

Voor de themadag, donderdag 11 augustus, worden inwoners van Haastrecht middels flyers uitgenodigd om aan de tennisclinic deel te nemen. Jeugd is elkom vanaf 14.00 uur en volwassnen vanaf 16.00 uur. Aanmelden kan via TTC@Bergvliet.nl onder vermelding van ‘jeugd’ of ‘senior’. Om 18.00 uur is het tijd voor een hapje en drankje. Als afsluiting van de programma wordt om 19.00 uur de demonstratiewedstrijd gespeeld. Om 20.00 uur gaat het toernooi verder.

De finales van het toernooi worden gespeeld op zondag 14 augustus.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.