Maurits Heikoop wint Gouderakse zwemloop [video]

Deel dit:

zwemloop2GOUDERAK – De eerste editie van ‘Zwemloop De Baan’ in Gouderak is vrijdagavond gewonnen door Nieuwerkerker Maurits Heikoop. Op de langste afstand passeerde hij in de laatste 125 meter Pascal Claes van SC Antilope, die een stukje verkeerd liep met de haven in zicht.

Heikoop had voor 750 meter zwemmen en de aansluitende vijf kilometer hardlopen op het Snippejagerspad 33 minuten en 27 seconden nodig, Claes veertien tellen meer.

Gouwenaar Wilfried Boer, die verreweg het snelste was over de 750 meter zwemmen, eindigde als derde op een minuut, voor TVK-voorzitter Hans Rietveld, de manager van sporthal De Drie Maenen in Ouderkerk aan den IJssel. Op de middenafstand heerste de jonge Reeuwijker Bart Huisman. Hij werd eerste na vijfhonderd meter zwemmen en vier kilometer hardlopen in een tijd van 31.52, dertien tellen voor Lekkerkerker Johan de Vries. Jacco van der Stigchel legde daar beslag op de derde plek.

In en rond zwembad De Baan kwamen vrijdagavond 34 deelnemers in actie. Hiervan deden er veertien als duo mee, waarbij één deelnemer zwom en de andere het looponderdeel voor zijn rekening nam. Van de twintig individuele deelnemers deden er veertien mee aan de lange afstand en zes aan de middenafstand.

zwemloop1

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.