Marcel Dekker terug aan de top na zege in Assen

Deel dit:

dekker1KRIMPEN A/D IJSSEL – Het zag er lang niet naar uit dat Marcel Dekker nog kans kon maken op het kampioenschap in de Mazda MX5 Cup, maar na een zeer geslaagde racedag in Assen is ineens alles anders. “Het ging super! Met een zege en een dubbele tweede plaats doe ik ineens weer helemaal mee in het kampioenschap”, aldus de Krimpenaar. “Met nog een weekend te gaan is het verschil met de twee leiders geslonken tot slechts drie
punten en gaan we op 15 oktober uitmaken wie de kampioen van 2016 wordt. Het wordt erop of eronder.”

Het seizoen van Marcel Dekker, de regerend kampioen in de Mazda MX5 Cup, startte moeizaam: “Al tijdens het openingsweekend in Zandvoort viel ik vanaf leidende positie uit met versnellingsbakproblemen. Het weekend erna in het Belgische Zolder ging de reeds vernieuwde koppeling stuk en keek ik tegen een torenhoge achterstand aan in het kampioenschap. Ik kon me geen misstap meer veroorloven en moest dus ook flink aan de bak”, aldus Dekker.

Voorafgaand aan het weekend in Assen was de Krimpenaar stukje bij beetje opgeklommen in het klassement door onder andere zijn zege tijdens de Racedagen By Max Verstappen. In Assen moest er dus wederom gescoord worden om überhaupt nog enige kans te maken op het eremetaal.

Race uit het boekje
Vanaf de start van het evenement was Dekker snel op zijn geliefde circuit Assen. In de kwalificatietraining scoorde hij al in het derde rondje de pole-position en mocht dus vanaf de eerste plaats beginnen in de race. “De race verliep geheel uit het boekje: ik pakte de kopstart, stond de leiding niet meer af en won de race zonder grote bedreigingen. Die zat alvast in de pocket!”, aldus de Krimpenaar.

dekker2

In race 2 kreeg Dekker meer tegenstand en moest hij flink de zeilen bijzetten om de concurrentie voor te blijven. De tweede race leek aanvankelijk een herhaling van race 1, tot in de laatste ronde Andras Kiraly en Bart Wubben een aanval plaatste in de Ruskenhoek, waardoor Dekker in de ‘Sandwich’ zat en genoegen moest nemen met plaats twee.

Fel gevecht
Ook race 3 leverde een tweede plaats op, na een fel gevecht met kampioenschapsleiders Youri Verswijveren en Rudy Schilders. Dekker viel na de start van de race een stuk terug naar de zevende positie, maar wist aan het einde van de race veel terrein goed te maken. “De laatste ronde ging ik als vierde in, maar kon snel profiteren van een foutje van Rudy Schilders. Toen twee bochten later ook Andras Kiraly weggleed, schoof ik door naar de tweede positie en zette ik de auto ernaast bij Youri Verswijveren, waarbij we elkaar raakte in het heetst van de strijd. Gelukkig konden we beide door en finishte ik alsnog als tweede, waardoor ik flink ben ingelopen in het kampioenschap.”

Op zaterdag 15 oktober staat de finale op het programma op Circuit Park Zandvoort en wordt het dus flink spannend binnen het Dekker Racing Team. Marcel Dekker staat momenteel derde in het kampioenschap met drie punten achterstand op de gedeelde leiders Youri Verswijveren en Rudy Schilders, waardoor alles nog mogelijk is.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.