Lekkerkerk na veertig jaar weer derdeklasser

Deel dit:

lekkerkerk1 LEKKERKERK – Lekkerkerk speelde afgelopen zaterdag de alles beslissende wedstrijd voor eventuele promotie naar de derde klasse van de KNVB tegen Spartaan’20.

De eerste wedstrijd van de nacompetitie bij het Rotterdamse Egelantier Boys was met 1-3 gewonnen. Doordat Spartaan’20 zijn thuiswedstrijd tegen deze tegenstander met 3-0 had gewonnen, was de opdracht voor de thuisploeg duidelijk. Er moest gewonnen worden om als nog te promoveren na een zeer geslaagd seizoen. Op de wedstrijd was heel veel publiek afgekomen, ingewijden schatten het op 600 à 700 mensen langs de lijn. Daarbij was het ook nog eens prachtig weer. Alle ingrediënten vooraf waren dus prima in orde voor een mooie voetbalmiddag.

Bij opkomst van de spelers en het arbitrale trio werden er door Lekkerkerkse supporters flink wat rookpotten afgestoken om de sfeer er vanaf het begin goed in te krijgen. Na alle plichtplegingen voorafgaande aan de wedstrijd werd er stipt om drie uur afgetrapt.

De zeer jonge Lekkerkerkse ploeg begon uiterst gespannen aan de wedstrijd, de belangen waren dan ook groot. Spartaan’20 liet vanaf het allereerste begin blijken dat ze voor een gelijkspel naar Lekkerkerk gekomen waren. Veel tijdwinst pakken bij spelhervattingen en ook veel tijd nemen bij blessuregevallen. Daarmee haalden ze wel het tempo uit de wedstrijd en maakten ze het de thuisploeg erg lastig. Bij spaarzame counters was met name de zeer snelle rechtsbuiten erg gevaarlijk. Toch was de eerste echte kans voor Lekkerkerk. Goaltjesdief Martijn de Jong kapte zich in het strafschopgebied knap vrij, zijn bekeken schot werd helaas net van richting veranderd. De gegeven corner leverde geen gevaar op. Na ruim twintig minuten spelen werden de bezoekers weer gevaarlijk via de al genoemde rechtsbuiten. Het eerste schot werd nog gepareerd door doelman Mike van Eesteren maar in de rebound was ook hij kansloos op de inzet van de sterke spits van Spartaan’20. Na deze 0-1 moest Lekkerkerk aan de bak.

lekkerkerk2

Er waren minimaal twee goals nodig om promotie af te dwingen. De thuislub begon de schroom wat van zich af te gooien en was tot aan de rust de betere en gevaarlijkere ploeg. Spartaan’20 kreeg voor rust nog een grote kans om uit te lopen naar 0-2, maar Mike van Eesteren redde knap op het harde schot. Kort na deze redding kreeg Martijn een mooie kopkans, maar hij schrok waarschijnlijk van zijn vrijheid en raakte de bal net niet goede genoeg. De bal verdween naast de goal. In de 37e minuut viel de verdiende gelijkmaker. Na goed doorjagen werd de bal veroverd aan de Lekkerkerkse linkerzijde. Spits Stan Burggraaf begon aan de zijlijn met een actie die hij helemaal doorvoerde tot op de achterlijn. Drie tegenstanders konden hem niet afstoppen. Na deze prachtige actie wist hij ook nog de inkomende Martijn de Jong te bereiken die prima binnentikte. Alles wat Lekkerkerk een warm hart toedraagt slaakte een zucht van verlichting. Nog voor rust was het weer gelijk. In de resterende acht minuten bleef Lekkerkerk de bovenliggende partij en kreeg het via Mark de Jager nog een mooie kans. Helaas ging zijn poging er niet in, de bal werd van de lijn gehaald. Na 47 minuten floot de scheidsrechter voor rust.

Lekkerkerk kreeg in de eerste helft twee gele kaarten, waarbij die van laatste man Kevin van Gent in de tiende minuut zeker terecht was. Mark de Jager kreeg in de 26e minuut ook een gele prent voor het blokkeren van zijn tegenstander. Spartaan’20 kreeg er voor rust geen.

lekkerkerk3

Trainer Arian van Herk gaf in de rust aan dat er na rust niet heel geforceerd op zoek gegaan moest worden naar de 2-1, maar dat er echt wel kansen zouden komen gedurende het tweede bedrijf. Lekkerkerk probeerde vanaf het rustsignaal de bezoekers vast te zetten, maar met tijdrekken en irriteren probeerden zij het Lekkerkerkse spel te ontregelen. Daar slaagden ze met de meer ervaren ploeg best goed in. Lekkerkerk kreeg in het eerste half uur na rust weinig mogelijkheden om gevaarlijk te worden. Spartaan’20 was in de 56e minuut zelf heel dichtbij klassebehoud. Gelukkig voor Lekkerkerk schoot de dreigende rechtsbuiten in zeer kansrijke positie de bal voorlangs. In de 75e minuut kwamen de verse krachten Tristan de Bruijn en Floyd Versluis in het veld voor de moegestreden Kevin van Gent en Brian Martens. De Bruijn werd als extra spits naast Stan Burggraaf gepositioneerd. De wissels hadden bijna gelijk effect want in de 77e minuut stond Burggraaf ineens alleen voor de sterk keepende goalie van de bezoekers. Helaas miste hij de rust om de bal binnen te schieten en kon de keeper redding brengen. Ook Nils van Niekerk werd nog als extra aanvaller ingebracht voor Tim Tegelaar. In de 83e minuut zat het Lekkerkerk niet mee toen Tristan de Bruijn buiten bereik van de keeper op de lat kopte. Ook een poging van Senna van den Bosch raakte het aluminium in de 86e minuut.

In de 89e minuut was een scrimmage in het strafschopgebied waarbij Martijn de Jong door een verdediger van Spartaan’20 onderuit geveegd werd. De op twee meter afstand staande scheidsrechter twijfelde geen moment en wees resoluut op de strafschopstip. Zeer fel protest van de bezoekers, waarbij vooral de scheidsrechter het moest ontgelden, leverde ook nog eens drie rode kaarten op voor de bezoekers (driemaal twee keer geel). Na een psychologisch spel van de keeper, waarbij hij zijn hansschoenen en voetbalschoenen uit ging doen en op zijn dooie akkertje weer aan ging doen, kon Pim Molenaar na een minuut of vijf eindelijk de strafschop nemen. Die had zelfs nog aangegeven dat hij de bal rechts binnen zou schieten. Dat deed hij dan ook met volle overtuiging. Het complex van Lekkerkerk ontplofte van vreugde na de 2-1.

Gruwelijk

Geplaatst door Erica Mak Versluis op zondag 4 juni 2017

 
Nog was de buit niet binnen want door het vertragen van het spel door Spartaan’20 gedurende de gehele tweede helft liet de scheidsrechter na de genomen strafschop nog acht minuten door spelen. In deze resterende tijd kwam Lekkerkerk nog een paar keer met de schrik vrij. Keeper Mike van Eesteren redde twee maal zeer knap met zijn voeten en ook Pim Molenaar moest nog een keer een bal uit de doelmond wegroeien. Ook werd er nog een vierde speler van de bezoekers met twee keer geel weggestuurd. Na twaalf minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor de allerlaatste keer deze wedstrijd en kon het feest bij spelers, de begeleiding, de sponsoren en alle vrijwilligers van de voetbalvereniging Lekkerkerk losbarsten. Het feest werd tot in de kleine uurtjes zeer uitgebreid gevierd.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.