Krimpenerwaardse atleten sluiten wegseizoen af in Oliebollenloop [video]

Deel dit:

(Foto: wijntjesfotografie.nl)

(Foto: wijntjesfotografie.nl)

SCHOONHOVEN – Het leek op Oudejaarsdag wel of elke loper uit de Krimpenerwaard zich onder de 1288 deelnemers van de Oliebollenloop in Schoonhoven bevond.

Na de twee kortste afstanden (2 en 6,4 kilometer) vertrok om klokslag 12.00 uur een groot veld tienkilometerlopers. Een groepje van zeven scheidde zich meteen af. Jean-Andrew Fingal van PAC Rotterdam noteerde een snelle tijd van 34.18 minuten. Hij had ruim twee minuten voorsprong op Marijn de Jonge (Utrecht) en Bergambachtenaar Jorrit Slaman. Eline Peterse uit IJsselstein had als snelste dame tien minuten meer nodig dan Fingal.

De lopers van de vijftien kilometer hadden het door de regen, kou en felle tegenwind bijzonder zwaar. Zelfs Rotterdammer Patrick Kwist, die na 52.52 minuten als eerste finishte, vond de 35ste editie van de Oliebollenloop een wedstrijd om niet snel te vergeten. Arjan Kaashoek (Ameide) en Maurits Heikoop (Nieuwerkerk), die op anderhalve minuut achterstand als tweede en derde eindigden, dachten er net zo over. De Krimpense atlete Rosanne Teeuwen, die zich voorbereidt op de Marathon van Rotterdam, was de snelste vrouw in 1.07,20 uur.

De organiserende vereniging Avantri had zijn zaakjes goed voor elkaar en schotelde de ‘eindejaarslopers’ naast oliebollen een puik evenement voor.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.