Koguryo pakt medailles op Taekwondo Holland-Cup

Deel dit:

Quinten van Ooijen.

Quinten van Ooijen.

KRIMPEN A/D LEK – Sportschool Koguryo keerde afgelopen weekend met meerdere medailles terug van de Taekwondo Holland-Cup 2017 in Delft.
 
In totaal 44 scholen uit twaalf verschillende landen waren aanwezig. Op zaterdag streden de hoge banden klassen om de diverse titels. Koguryo was met een sterke vertegenwoordiging erg succesvol deze dag.
 
Merel de Rijke behaalde zilver in de klasse jeugd meisjes tuls. Bij het sparren in de klasse -160cm werd ze in de tweede ronde uitgeschakeld door de latere kampioene uit Slovenië. Quinten van Ooijen won in de klasse junioren A -68 kg goud. Daarnaast presteerde hij het ook nog om te winnen in de overall klasse.

The Chaiyong, uitkomend is de klasse senioren heren A -63 kg, belandde na twee gewonnen partijen in de finale. Hierin verloor hij nipt van de Schotse kampioen.

Liza Mauritz op de hoogste trede van het ereschavot.

Liza Mauritz op de hoogste trede van het ereschavot.

Liza Mauritz (senioren dames A -62 kg) versloeg de ene na de andere Europese topper. In de finale kwam ze uit tegen een Zweedse international. Liza domineerde de gehele partij en behaalde goud.

Shannon Wouters, klasse dames A -68 kg, behaalde, ondanks een trainingsachterstand door studie, een knappe eerste plaats. Wereldkampioene Nina Meppelder domineerde in de klasse A +75 kg. Ze was voor iedereen te sterk en behaalde goud met technisch en doordacht taekwondo. Ook in de overall klasse was ze de beste.

Het Koguryo dames team behaalde ook nog eens goud door het organiserende team van sportschool Tim Kool te verslaan. Al met al een goede opmars voor het aanstaande ITF wereldkampioenschap in Dublin.

Chile Rombout neemt de beker in ontvangst.

Chiel Rombout met de beker.

Aan het einde van de dag mocht coach Chiel Rombout ook nog eens de prestigieuze beker voor de beste sportschool in ontvangst nemen. 
 
Op de tweede dag waren de lage bandenklassen aan de beurt. Koguryo, met alleen jeugd vertegenwoordigd, behaalde deze dag twee successen.

Matt Streur (jongens jeugd -130 cm) behaalde na een spannende finale zilver. Bas Buskop en Girvianno Archibald (jongens jeugd -140 cm) verloren de halve finale en moesten tegen elkaar uitkomen voor brons. Bas won nipt. Cyaro Leiwakabessy strandde in de kwartfinale.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.