Jansen wint eerste wedstrijd Nederlek Regatta

Deel dit:

De Mascotte in actie.

De Mascotte in actie.

LEKKERKERK/KRIMPEN A/D LEK – Op de Lek is vrijdag het nieuwe zeilsezoen van de Nederlek Regatta van start gegaan. Het weer was prima en met een westenwind van kracht 3 à 4 verschenen zestien boten aan de start van deze eerste wedstrijd.

De winnaars van vorig jaar nemen dit seizoen verrassend deel met een compleet andere boot. Ben Boogaerdt stapte over op de ‘Mascotte’, deze boot uit 1938 is nog van zijn opa geweest en was net op tijd opgeknapt om aan de start te verschijnen. Samen met zijn zeilmaat Gerben den Hartog lag hij al snel op kop en hield deze positie ruim een uur vast. Net voor het eind van de wedstrijd wist echter Eelco Jansen met zijn zeilmaat Rien Bouter in de ‘Googem’ de koppositie nog over te nemen. Cees Gouwens met zijn bemanning zeilde in de ‘Albatros’ naar een prima derde plaats.

Op donderdag 26 mei is al de tweede wedstrijd. Tussen 19.00 en 21.00 uur is het zeilspektakel te aanschouwen vanaf de dijk, tussen de jachthaven van WSV De Lek in Krimpen aan de Lek en de lichtmasten van Lekkerkerk.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.