Haastrecht verliest IJsselderby

Deel dit:

balHAASTRECHT – Haastrecht heeft zondag de IJsselderby tegen koploper Unio uit Oudewater verloren. Het duel op een winderig sportpark Wilgenoord eindigde in 1-3.

De wedstrijd begon gelijkwaardig. Unio keek de kat uit de boom en Haastrecht nam de tijd om aan de wind te wennen. Unio had eerst wind mee en profiteerde daar maximaal van. Een lange bal werd door de Haastrechtse verdediging niet goed ingeschat. Uit de voorzet kon Koen Jansen, via de handen van Rob de Wit, raak koppen.

Na de openingstreffer was Haastrecht de weg even helemaal kwijt. Fout op fout werd gestapeld met als gevolg de 0-2. Wederom een voorzet, dit keer van de andere kant, ging over Rob de Wit heen en twee Haaastrecht-verdedigers, waarna Unio-aanvoerder Gijs Kautz er als de kippen bij was om te scoren.

De 0-3 was wederom het gevolg van een persoonlijke fout. Jasper Verkley leverde de bal knullig in bij het Oudewaterse talent Bart Griffioen, die fraai opende op Koen Jansen, die alleen maar zijn hoofd tegen de bal hoefde te zetten om te scoren. Met een beetje meer geluk had Unio de voorsprong nog verder kunnen uitbouwen.

Na rust had Haastrecht de wind mee en dat resulteerde meteen in de 1-3. Een corner die eerst werd afgeslagen en vervolgens opnieuw werd ingebracht door Niels Mulder, kwam terecht bij de tweede paal. Unio doelman Remco Rietveld stond daar om de bal te vangen, maar liet de bal echter uit zijn handen glippen. Via een scrimmage kwam de bal voor de voeten van Tim Mijderwijk, die niet aarzelde en de bal het doel in werkte.

De spanning leek terug, maar Haastrecht slaagde er maar niet in om de aansluitingstreffer te maken. Kansen genoeg, waaronder een bal op de lat. Ook tegen tien man -nadat een verdediger met twee keer geel moest vertrekken- lukte het niet om te scoren.

Meer uitslagen zondag: Gouderak-Stompwijk 0-1, Ammerstol-Bodegraven 2-3, Stolwijk-Cabauw 4-1.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.