Groen licht voor nieuwe kleedkamers vv Dilettant

Deel dit:

Kampioenswedstrijd Dilettant-JHR 13-05-2017 113KRIMPEN A/D LEK – Dilettant kan tijdens de zomerstop aan de slag met de bouw van twee grote kleedkamers inclusief lockers.

De leden van de commissie Samenleving hadden unaniem begrip voor de capaciteitsproblemen bij de voetbalvereniging uit Krimpen aan de Lek. Wel hamerden diverse politieke vertegenwoordigers op een snelle harmonisatie van het gemeentelijk accommodatiebeleid. “Het valt niet mee om andere sportverenigingen uit te leggen waarom in het ene geval gemeentelijk geld wordt vrijgemaakt, terwijl de andere club zelf de investering moet bekostigen”, stelde Marco Oudshoorn (VVD).

Spirit
Oudshoorn doelde op de gemeentelijke bijdrage van 268.000 euro aan Dilettant, terwijl Spirit bijna drie ton moest ophoesten om kleedkamers te bouwen. Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek had daar een verklaring voor. “Bij Dilettant zijn we via Servicepunt Verenigingen Nederlek eigenaar van de kleedkamers. We ontvangen huur voor onze investering. Spirit heeft de opstallen in eigendom. Daar zien we dus niets van terug.”

Sleeuwenhoek meldde ook dat Dilettant in 2016 een businessplan had overhandigd. “Spirit zag daar vanaf.”

De wethouder kon zich het gevoel van ongelijkheid voorstellen. “Daarom is harmonisatie hard nodig. Het is echter een ingewikkelde materie. Je praat over gemeentelijke accommodaties, velden in eigendom, gemeentelijk onderhoud en onderhoudsbijdragen. De situatie is overal anders. Daarom wil ik een lijst opstellen waarbij de huidige problematiek inzichtelijk wordt. In 2019 moet dat z’n beslag krijgen, maar ik voorspel een complexe puzzel.”

Nood
Dilettant ’s scheidende voorzitter Michel Hendriks gaf als inspreker aan dat de nood hoog is bij de derdeklasser. “We zijn in 2009 verhuisd naar de Tiendweg en vervolgens fors in ledental gegroeid. De wens van de leden in 2014 om op zaterdag te gaan voetballen gaf een enorme drukte op de speeldagen. Het scheelde niet veel of teams hadden zich in de buitenlucht moeten omkleden. Gelukkig is het nooit zover gekomen. De leden betalen immers contributie. Dan mogen ze voldoende faciliteiten verwachten. Dilettant probeert met het toelaten van andere verenigingen op het complex een maatschappelijke rol te vervullen en er ook wat geld aan over te houden. Zo kunnen we onze kas spekken en bijdragen aan het onderhoud.”

Pieter van der Laan/Het Kontakt.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.