Graag op de fiets naar voetbalfinale

Deel dit:

finaleLEKKERKERK – De besturen van vv Lekkerkerk en vv Bergambacht roepen supporters van beide clubs op om komende zaterdag 16 juni zoveel mogelijk per fiets of lopend naar sportpark Tiendweg-West te komen. Daar wordt om 15.00 uur de finalewedstrijd voor een plek in de derde klasse gespeeld.

“Alleen al vanuit Bergambacht verwachten we zo’n vijfhonderd bezoekers”, zegt vv Lekkerkerk-voorzitter Siebe Burggraaf. “En dan heb je uiteraard nog onze eigen aanhang én nieuwsgierige voetballiefhebbers elders uit de regio. Met andere woorden: het zal druk worden op en rond ons sportpark.” Dat laatste wringt met de beschikbare parkeercapaciteit, zeker ook omdat het tegenover sportpark Tiendweg-West gelegen activiteitencentrum De Elsenhoeve deze dag haar open huis houdt en ook daar de nodige bezoekers worden verwacht. “We hebben inmiddels contact gehad met onder meer de politie, de gemeente en sportparkbeheerder SVN”, vertelt Siebe Burggraaf. “Omdat we de 1 e ook onze familiesportdag hebben, was in eerste instantie het plan om de wedstrijd te verschuiven naar 17.00 uur. Beide spelersgroepen waren daar echter niet van gecharmeerd, deels ook omdat ze andere verplichtingen hadden. We hebben daarom het programma van de Familiesportdag wat in elkaar gedrukt. Dat duurt nu tot 14.00 uur.”

Rondom de wedstrijd heeft vv Lekkerkerk vanuit de eigen gelederen stewards beschikbaar. Ook wil men extra parkeerruimte creëren voor fietsen. “Vanuit Bergambacht worden de supporters gestimuleerd om zaterdag op de fiets naar Lekkerkerk te reizen. Naar wat ik begrepen heb zijn er veel mensen die aan die oproep gehoor geven. Dat is fijn. We gaan er met z’n alleen een mooie voetbaldag van maken.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.