Gehavend Spirit verliest ongelukkig van Sparta

Deel dit:

spiritOUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit trad zaterdag met een gehavende selectie aan tegen de amateurs van Sparta. De Ouderkerkers misten in Rotterdam maar liefst vier spelers uit de basisopstellingen van de afgelopen weken. Bastiaan Haasnoot, Eric Jansen, Stefan Bitter en Laurens Visser waren er niet bij. Ook Virgil Munsel speelde niet, hij is geschorst na zijn rode kaart tegen DCV.

Max van Herk verving Bastiaan Haasnoot in het doel. Verder speelden de ‘wissels’ Tim de Vaal, Tim van der Zee en Ruben Slooff.

In een matige eerste helft creëerden beide ploegen weinig kansen. Toch profiteerde de thuisploeg van balverlies aan de kant van Spirit. Vlak voor rust moesten de Ouderkerkers de openingstreffer toestaan.

In de tweede helft drong Spirit meer aan, wat al vroeg resulteerde in een penalty. Lars van der Wijngaard verzilverde de trap vanaf elf meter en zette zo Spirit op gelijke hoogte (1-1). Er volgde een open wedstrijd en Spirit domineerde even. Tot na ruim een uur spelen Sander Kalkman met rood naar de kleedkamer werd verwezen. Sparta nam het initiatief over en kreeg diverse kansen. Max van Herk keerde een aantal inzetten en zag ballen net naast zijn doel gaan.

In de slotfase ging het toch mis bij Spirit. Onder druk van de Rotterdammers schoot Lars van der Wijngaard de bal in eigen doel. Ondanks een slotoffensief waarbij de Ouderkerkers achterin één op één ging spelen bleef het 2-1 en zo was de tweede nederlaag van het seizoen een feit voor Spirit.

Op de ranglijst is Spirit nu terug te vinden op de vijfde plaats, drie punten achter DCV en Nieuwenhoorn. Sparta blijft koploper, Neptunus-Schiebroek volgt op een punt. Komende zaterdag speelt Spirit thuis tegen Alexandria’66. De Rotterdamse ploeg won zaterdag voor het eerst dit seizoen. Op eigen veld werd hekkensluiter CWO met 3-1 verslagen.

Door Eric de Vendt.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.