Dilettant oppermachtig tegen Zestienhoven

Deel dit:

voetbalKRIMPEN A/D LEK – Een geconcentreerd en goed voetballend Dilettant heeft zijn tweede zege geboekt deze competitie. Tegenstander Zestienhoven was zaterdagmiddag een maatje te klein voor de Krimpenaren en mocht zijn handen dichtknijpen dat de thuisclub maar zes keer scoorde.
 
Vanaf het begin had Dilettant het heft in handen en kreeg al diverse mogelijkheden de score vroegtijdig te openen. De keeper van Zestienhoven kon met enkele goede reddingen een vroege voorsprong voorkomen. Zo werden harde schoten van Robin Segers, Marnix van den Adel en Remco Mulders onschadelijk gemaakt. Zestienhoven kon daar weinig tot niets tegenover stellen en het was wachten op de eerste goal. Die kwam in de 23ste minuut toen een strakke voorzet van Robin Segers door Michael Fehl werd binnengegleden. In minuut 30 was Zestienhoven voor de eerste maal bij de Dilettantgoal en ging een hard schot rakelings over.

Direct erna liet de keeper van Zestienhoven een voorzet van Marnix van den Adel los, waardoor Robin Segers de bal voor het intikken had. Daarna was het rechtsback Amarilo Luwansuka, die een solo fraai afrondde met een fraaie lob over de uitgelopen keeper. Vlak voor rust kon Zestienhoven door goed doorzetten de Dilettantverdediging passeren en de stand op 3-1 brengen. In de laatste minuten voor rust had Dilettant de stand nog omhoog kunnen tillen, maar Remco Mulders en Jesper van den Adel benutten de kansen niet.
 
Direct na rust werd een vrije trap rand strafschopgebied door Zestienhoven hard binnengeschoten en leek het nog een spannende wedstrijd te worden. Maar Dilettant ging verder, waarmee het voor rust was geeindigd en dat leverde al snel een strakke voorzet op van Jesper van den Adel, die Robin Segers gemakkelijk tot doelpunt promoveerde.

Vlak daarna werd Remco Mulders vastgehouden binnen de zestien en de toegekende strafschop werd door Marnix van den Adel onberispelijk ingeschoten. Dilettant bleef domineren en schepte zich de nodige kansen. In minuut 65 benutte Jesper van den Adel een kans nadat de keeper van Zestienhoven een voorzet van Robin Segers had weggebokst. Toch kwam Zestienhoven door slordigheden in de defensie van Dilettant op 6-3.

De laatste twintig minuten kwamen de bezoekers wat meer uit hun schulp en dat gaf ruimte aan Dilettant. Er kwamen ook diverse goede mogelijkheden op meer goals, maar het vizier stond niet op scherp. Tevredenheid troef na afloop bij Dilettant en terecht. Met zes uit twee gaat het komende zaterdag op bezoek bij VVOR, dat door velen als één van de titelkandidaten wordt gezien.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.