Dilettant neemt koppositie over van Lekkerkerk

Deel dit:

dilettant KRIMPEN A/D LEK – Met een overwinning op LMO uit Rotterdam heeft Dilettant de koppositie in de vierde klasse E van het zaterdagvoetbal overgenomen van Lekkerkerk, dat verloor bij DRL.

Vanaf de aftrap liet Dilettant blijken de drie punten mee naar Krimpen aan de Lek te willen meenemen. LMO werd goed onder druk gezet en al in minuut twee had deze strijdwijze succes. Een hoge voorzet bereikte Max Rikkelman, die de bal goed voorkopte en Robin Segers kon de bal inknikken. Dilettant bleef aandringen en kreeg meerdere grote en kleine kansen, maar resultaat leverde dat nog niet op. Tot in de twaalfde minuut een afgemeten voorzet van Jesper van den Adel broer Marnix bereikte, die met een geplaatst schot de 0-2 liet aantekenen.

Daarna kon LMO beter tegenstand bieden, mede omdat Dilettant de teugels duidelijk liet vieren. Hoe gevaarlijk dat kan zijn bleek na een klein half uur, toen een vrije trap van LMO via de buitenkant van de paal net naast ging. Ondanks het feit dat er meer evenwicht was op het veld, waren er toch kansen voor Michel van den Herik, die een kopbal over zag gaan en Jesper van den Adel, die hard voorlangs knalde.

Na rust kwam Dilettant weer wat feller voor de dag en dat had ook vrij snel succes. Marnix van den Adel knalde eerst nog hard over, maar in de 52ste minuut gaf broer Jesper een afgemeten voorzet op Michel van den Herik, die gemakkelijk de 0-3 kon intikken. Korte tijd later een weergaloos hakje van Jesper van den Adel en de mee opgekomen Raphael van der Ham kon de 0-4 inschieten. Daarmee ging de wedstrijd op slot en was er veel aandacht voor de tussenstand bij de wedstrijd DRL-Lekkerkerk.

LMO geloofde er niet meer in Dilettant kon zodoende in een lage versnelling de stand gemakkelijk opvoeren. Marnix van den Adel schoot een vrije trap vanaf tien meter keurig binnen en even later lukte dat Mark Offerman van dezelfde afstand net niet. Sven Schilders was het, die in minuut tachtig de 0-6 einduitslag op het scorebord zette. Terwijl iedereen een voorzet verwachtte, schoot hij de bal uit een ‘onmogelijke’ hoek in de touwen.

Na afloop dubbel feest omdat de derde periodetitel binnen werd gehaald, maar veel meer omdat de koppositie werd overgenomen van Lekkerkerk. De Krimpenaren kunnen komende zaterdag thuis aan de Tiendweg kampioen worden tegen JHR.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.