Dilettant in matige partij te sterk voor Excelsior R.

Deel dit:

dilettantKRIMPEN A/D LEK – Zonder echt te overtuigen heeft Dilettant een verdiende overwinning geboekt bij Excelsior.  Het duel in Rotterdam eindigde zaterdag in 1-2.

Zeker voor rust was Dilettant de bovenliggende partij en schepte zich een aantal mooie kansen. Slechts één daarvan werd benut en dat gebeurde al in de zesde minuut. Een prima lopende aanval over rechts eindigde rand strafschopgebied bij Jesper van den Adel. Zijn harde schuiver zorgde voor de vroege voorsprong.

Daarna ontwikkelde zich een strijd veelal op het middenveld met toch wel een aantal kleine en grotere kansen voor Dilettant. Direct na de goal al een kopkans voor Robin Segers, die een paar minuten later hard naast schoot. In minuut 22 had Michael Fehl moeten scoren, maar alleen voor de keeper faalde hij. Direct daarna aan de andere kant de eerste mogelijkheid voor Excelsior. Een harde voorzet van rechts werd echter van dichtbij net naast geschoten. Daarna was Dilettant wat meer in de aanval, maar meer dan een aantal corners leverde het niet op.

Na rust was de wedstrijd wat meer in evenwicht zonder dat beide ploegen zich mogelijkheden op doelpunten konden creëren. Ondanks de achterstand bleef Excelsior bij balbezit van Dilettant zich op eigen helft terugtrekken en dat kwam het kijkspel niet ten goede. Toch kwam Excelsior na een aanval over links en een strakke harde voorzet op gelijke hoogte. Het was Marnix van den Adel, die de voorzet heel ongelukkig in eigen doel werkte.

Dilettant zocht daarna wat meer de aanval en er was een kopkans voor Remco Mulders en Jesper van den Adel zag een schot worden gestopt. In minuut 82 was er een verre vrije trap voor Dilettant en die werd genomen door Mark Offerman. Keihard caramboleerde de bal via de muur het strafschopgebied in en het was Sven Schilders, die door heel alert te reageren de bal in de touwen schoot.

Daarna probeerde Excelsior het nog wel maar het was aan de andere kant dat Dilettant kon uitbreken. De Excelsior-doelman stopte de aanvaller echter onreglementair en werd uit het veld gestuurd. De invaller doelman moest nog optreden bij de gegeven vrije trap en dat ging hem goed af. Dilettant was de gelukkige en terechte winnaar deze middag van een weinig opwindende wedstrijd. Het handhaaft zich keurig op de tweede plaats en komende zaterdag wacht de derby tegen Spirit.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.