Dilettant onder de maat tegen Leonidas

Deel dit:

dilettantKRIMPEN A/D LEK – Dilettant had zaterdag een lastige middag tegen een fanatiek en opportunistisch spelend Leonidas. Het duel in Rotterdam eindigde in 1-1.

De thuisploeg had vanaf de aftrap het initiatief en daar had Dilettant grote moeite mee. In de eerste tien minuten was het aan keeper Jeremy Verhagen te danken dat de brilstand in stand bleef. Met twee fraaiie reddingen voorkwam hij een achterstand voor de Krimpenaren.

Door de druk kwam Dilettant niet aan voetballen toe en werd noodgedwongen de lange bal gehanteerd. De voorwaartsen deden wat ze konden, maar echt gevaarlijk kon Dilettant niet worden. Vooral via vrije trappen en corners ontstonden hachelijke situaties voor het doel van Dilettant, maar het lukte Leonidas niet een goal te produceren.

Voor rust was er éénmaal een gevaarlijke situatie voor de goal van Leonidas en daarbij ging Jesper van den Adel onderuit in het strafschopgebied. De in eerste instantie toegekende penalty ging echter niet door vanwege buitenspel. Volgens de meegereisde supporters van Dilettant had de grensrechter van Leonidas deze keer wel gelijk.

Na rust een beter Dilettant en ging de strijd gelijk op. Vooral via corners bleef Leonidas gevaarlijk, maar ook Dilettant kreeg kansjes. Een vrije trap van Marnix van den Adel ging echter huizenhoog over en Sven Schilders schoot een goede kans te zacht in. Maar in minuut 19 werd diezelfde Schilders met een steekpass bediend door Colin den Otter en de kans werd met een lob heel beheerst verzilverd.

Gezien het totaalbeeld wellicht tegen de verhouding in, maar Dilettant koesterde de voorsprong. Het werd een strijd op het middenveld zonder echt grote mogelijkheden voor beide partijen. Tot vijf minuten voor tijd een lange bal van Leonidas niet goed werd verwerkt door de verdediging van Dilettant en de bal over de uitgelopen keeper Jeremy Verhagen in de goal werd gedeponeerd. Opvallend was dat er op dat moment heel weinig verdedigers van Dilettant op hun positie stonden.

“Jammer voor het puntverlies van Dilettant, maar teveel spelers haalden deze wedstrijd niet hun niveau”, concludeert clubwatcher Arie van Krimpen. “Komende zaterdag is tegen Zwarte Pijl een soortgelijke wedstrijd te verwachten en moet Dilettant meer proberen te voetballen.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.