Degradatie dreigt voor Spirit ondanks remise

Deel dit:

spirit OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit moet vrezen voor degradatie naar de derde klasse na het late gelijkspel zaterdag tegen concurrent Binnenmaas. Winst was de opdracht, als de ploeg de laatste strohalm wil pakken om zich mogelijk nog veilig te spelen. Maar aan het spel was niet te zien dat het team van Warry van Wattum die kans wil pakken.

Vooral de tweede helft straalde Spirit geen geloof uit. Kijkend naar de kansen van beide ploegen was Spirit wel de bovenliggende partij.

Met name de eerste helft kreeg de thuisploeg een aantal kansen om de score te openen. Na vier minuten legde een Binnenmaasspeler de bal klaar voor de keeper die daar niet op rekende en nog maar net de bal op de doellijn kon keren. Verder stichtte Spirit wel wat gevaar in het strafschopgebied van Binnenmaas, maar echte kansen werden niet gecreëerd. Pas vlak voor rust was er een schot van Ferri Rietkerk dat net over ging en schoot Eric Jansen een vrije trap op de lat . Binnenmaas liet nog minder zien. Het was bij vlagen wel dreigend, maar verder als de rand van het strafschopgebied kwam het zelden. Doelman Bastiaan Haasnoot kwam slechts één keer in verlegenheid toen hij de bal in een reflex met de voeten moest keren. 

Na rust werd een getergd Spirit verwacht. Zeker nadat Binnenmaas in de 58e minuut door een rommelgoal op 0-1 kwam – een half geraakte bal stuiterde tergend langzaam via de binnenkant van de paal in het doel – stond er niemand op om het team op sleeptouw te nemen. Bastiaan Haasnoot voorkwam erger toen hij oog in oog kwam te staan met een speler van Binnenmaas. Spirit stelde er een inzet van Eric Jansen (op de voeten van de keeper) en een kopbal van Sander Kalkman (lat) tegenover. Ver in blessuretijd kreeg Sergio Caminita net buiten het strafschopgebied de bal op zijn schoen en schoot de gelijkmaker binnen. 

Of Spirit nog iets aan het gelijke spel heeft, zal de aankomende twee wedstrijden blijken. Concurrent Papendrecht, dat voorafgaand aan de wedstrijd een achterstand had van vier punten, staat met 1-3 voor bij Pelikaan. Deze wedstrijd werd in de 68e minuut gestaakt. Of zij die voorsprong nog uit handen gaat geven in de laatste 22 minuten ligt niet voor de hand. Komend weekend ontvangt Papendrecht het gedegradeerde Alblasserdam. Spirit moet vrezen dat deze concurrent mogelijk minimaal zes punten gaat pakken. NSVV, dat zaterdag ook verloor, staat nu met een punt voorsprong boven Spirit. De Ouderkerkse ploeg zal dus nog minimaal een punt moet pakken in de laatste twee wedstrijden.
 
Komende zaterdag volgt de uitwedstrijd bij BVCB, dat nog een kleine kans maakt een periodetitel over te nemen van de kampioen. Op 13 mei speelt Spirit de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Hellevoetsluis, dat op dit moment nog steeds kans maakt om kampioen te worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.