Boomsma en Bijvoet opnieuw de snelsten in Nederlek Regatta

Deel dit:

Nederlek Regatta (Archieffoto)

Nederlek Regatta (Archieffoto)

LEKKERKERK/KRIMPEN A/D LEK – Na een korte zomerstop werd woensdag 17 augustus de Nederlek Regatta hervat. Op deze zonovergoten dag verschenen twaalf deelnemers aan de startlijn op de Lek, welke al druk bezet was met allerlei watersporters die nog van het goede weer profiteerden.

Aan het begin van de race stond er nog aardig wat wind. Helaas viel deze gedurende de wedstrijd helemaal weg. Zo konden deelnemers die de startboei opnieuw wilden ronden, niet meer tegen de stroming in komen en werd het dobberen tot het eindsignaal klonk.

Op de eerste plaats eindigden Wiebe Boomsma en Erwin Bijvoet. Daarmee haalde de ‘Robin Hood’ al voor de derde keer de winst. Tweede werden Ben Boogaerdt en Gerben den Hartog en de derde plek was voor Willem Bouter en Kok Neven.

Met nog vier wedstrijden te gaan, staat Ben Boogaerdt momenteel aan kop. Wiebe Boomsma kan echter met nog zo’n goede uitslag al gelijk komen. Het blijft dus nog zeer spannend wie de strijd op de Lek uiteindelijk zal winnen.

Wie een zeilboot heeft en het leuk lijkt om eens een wedstrijd mee te doen, kan zaterdag 3 september deelnemen aan de wedstrijd ‘Krimpen-Streefkerk’. Dit is een open wedstrijd voor alle zeilboten. Belangstellenden kunnen een e-mail sturen naar info@nederlekregatta.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.