Boogaerdt herovert titel Nederlek Regatta

Deel dit:

regattaKRIMPEN A/D LEK – Ben Boogaerdt heeft de Nederlek Regatta 2015 gewonnen. Zaterdag, op de slotdag, zeilde hij met zijn bemanningsleden Gerben den Hartog en Josse Spiertz naar een tweede plaats, hetgeen genoeg was om met de rode soling Regatta algeheel kampioen te worden en de titel na een jaar te heroveren. Tweede werd André de Bie, gevolgd door Gejo Langejan.

De laatste dag van het zeilseizoen was er bij de geplande start zeer weinig wind. De wedstrijdcommissie besloot tot een uur uitstel, hetgeen goed uitpakte. De wind trok wat aan. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door André de Bie, voor Ben Boogaerdt en Piet Vonk.

Daarna sloeg de wedstrijdcommissie aan het rekenen. Van een recordaantal boten (27) en gezeilde wedstrijden (15) moesten de zeven beste wedstrijdresultaten meegenomen worden voor de einduitslag.

Bij de platbodems werd Carl von Lindern eerste voor Martin van de Graaf. Zij waren ook de enigen in hun categorie, die aan de minimumeis van zeven wedstrijden voldeden. Gejo Langejan eindigde op de eerste plaats bij de kajuitboten, met daarachter Cees Gouwens op de tweede en Piet Vonk op de derde plek. Ben Boogaerdt werd eerste bij de open boten, tweede was André de Bie en derde Ron Lagendijk.

Gejo Langejan werd gehuldigd als beste zeiler van dit seizoen. Hij heeft vaak solo gezeild en wist toch zeer hoog te eindigen.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.