Argento Jeu de Boules viert 25-jarig jubileum [video]

Deel dit:

argentoSCHOONHOVEN – Argento Jeu de Boules vierde afgelopen weekend haar 25-jarig jubileum.

In 1993 besloot korfbalvereniging Argento op aanraden van de Sportraad Zuid-Holland tot de aanleg van jeu de boulesbanen, zoals in de regio al bij meerdere korfbalclubs was gebeurd. Dankzij subsidie van de Sportraad en de inzet van Bas Langeveld en Arie van der Zwan werd de oprichting van jeu de boulesvereniging Argento een feit.

“Al snel werd gestart met een onderlinge competitie en werden er toernooien georganiseerd, die nog elk jaar gehouden worden. Argento is aangesloten bij Regio Jeu de Boules, die jaarlijks de data van de regiotoernooien vaststelt”, stelt voorzitter Willem Peltenburg.

Metamorfose
De laatste vijf jaar heeft het complex aan het Meidoornpad een grote verandering ondergaan. Peltenburg: “Allereerst werden de acht banen uitgebreid tot twaalf banen, die voldoen aan de officiële wedstrijdmaten van 13 bij 3 meter. Vervolgens werd de oude schuur vervangen door een mooie grotere schuur. Omdat de korfbalvereniging helaas opgeheven moest worden wegens gebrek aan leden werden de kleedkamers overbodig. Door deze bij de kantine te betrekken onderging het clubgebouw een ware metamorfose: veel ruimer met daarbij een grote keuken. Diverse leden hielpen mee met het schilderen en afwerken met als resultaat een ruime, lichte kantine om leden en bezoekers te ontvangen.”

Jeu de boules is een sport voor jong en oud. Peltenburg toelichtend: “Zaterdag bij het familietoernooi was de oudste deelnemer 94 jaar en de jongste 9. Elke dinsdag en donderdag is er een clubavond en op maandagmiddag wordt er ook gebouled. Bovendien is een grote groep oudere recreanten elke donderdagmorgen actief. Belangstellenden zijn altijd welkom: op de donderdagavond kunnen ze voor slechts 1 euro meespelen.”

Door de jaren heen werd de club door diverse sponsors gesteund en voorafgaand aan het familietoernooi werd sponsorkleding uitgereikt aan de leden (foto).

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.