Vol in actie voor wielerparcours Lekkerkerk

Deel dit:

Wim van Herk (links) en Wim van der Velden. (Foto: SVN)

Wim van Herk (links) en Wim van der Velden. (Foto: SVN)

LEKKERKERK – Als de gemeenteraad van Krimpenerwaard dit najaar groen licht geeft is de regio volgend jaar een permanent wielerparcours en een verlichte hardlooproute rijker. Wim van Herk en Wim van der Velden, zijn mede-initiatiefnemers van het ambitieuze plan.

Wim van Herk kwam ruim een jaar geleden met het idee om het Lekkerkerkse sportpark Weydehoeck uit te breiden met een 1100 meter lange wielerbaan en een verlicht schelpenpad voor sportieve wandelaars en wegatleten. De energieke Lekkerkerker kon meteen rekenen op enthousiasme bij AV Start en Wielerclub De Waardrenner, waar Wim van der Velden de voorzitter van is. Ook sportparkbeheerder SVN toonde zich bereidwillig om haar multifunctionele accommodatie van een unieke uitbreiding te voorzien.

“Onze leden hebben duidelijk de behoefte aan een permanent en veilig parcours”, vertelt Van der Velden op de website van SVN. “Veel van hen wijken nu uit naar de baan in Gouda. We verwachten dat een wielerbaan midden in de Krimpenerwaard zeker ook jeugd zal aantrekken. We kunnen er trainen en wedstrijden afwerken. Ideaal. Bovendien kunnen we gebruik maken van het clubhuis. Allemaal factoren die voor ledenbinding zorgen.”

Van der Velden is momenteel druk bezig om sponsors te werven om de baan te financieren. Vanuit het Stimuleringsfonds van Rabobank Krimpenerwaard kwam al de toezegging binnen van een donatie van 7000 euro. Ook diverse bedrijven hebben interesse getoond om ‘baanmeters’ te kopen. Daarnaast heeft wielerclub De Waardrenner aangegeven 25.000 euro te investeren in het project. “Het laatste woord is aan de gemeenteraad”, weet Wim van Herk. “Die gaat dit najaar een besluit nemen. We hebben meer dan goede hoop dat men het plan omarmt. Tot nog toe stonden alle seinen op groen. We zijn optimistisch gestemd.”

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

1 Bericht

  1. Jo.Heuvelman zegt:

    Een goed initiatief heren voor de wielersport, lekker veilig trainen voor al voor jongeren . en later wedstrijden
    bewonderen.

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.