RTV Krimpenerwaard en Het Kontakt gaan voor regioteam Alpe d’HuZes

Deel dit:

alpedhuzesKRIMPENERWAARD – RTV Krimpenerwaard en Het Kontakt willen een regioteam samenstellen voor de nieuwe editie van Alpe d’HuZes. Het begin is er: de eerste deelnemers hebben zich aangemeld.

Het initiatief tot het Krimpenerwaard-team komt van, hoe kan het ook anders, Nico Dullaart en Egbert van der Veen. Zij vormen het hart van Radio d’HuZes, dat alweer een aantal jaren namens de gezamenlijke omroepen hartverwarmende radio verzorgt vanuit Bourg d’Oisans, het epicentrum van Alpe d’HuZes.

“Ook dit jaar willen we graag met een radioploeg live verslag doen van het evenement, maar om dat mogelijk te maken hebben we nog wel wat extra vrijwilligers nodig”, stelt het duo vanuit de studio van RTV Krimpenerwaard in Bergambacht.

Vervolgens: “Het team dient minimaal te bestaan uit tien personen: drie deejays, drie technici, twee verslaggevers en twee buddy’s. Die laatste verrichten hand- en spandiensten voor de verslaggevers ter plaatse. Zij vragen bijvoorbeeld deelnemers om voor de microfoon te komen, omdat je als verslaggever in alle hectiek niet alles zelf kunt doen. Maar eigenlijk is iedereen die een steentje wil bijdragen welkom.” De vrijwilligers, ook technici, hoeven wat Dullaart en Van der Veen betreft niet per sé radio-ervaring te hebben. “Alles is te leren en met het nodige enthousiasme kom je een heel eind.”

Daarnaast wil RTV Krimpenerwaard ook weer met een televisieteam vertegenwoordigd zijn. Daarvoor worden in totaal vijf mensen gezocht.

Animo
Wat betreft het te vormen Krimpenerwaard-team van Alpe d’HuZes zijn fietsen en lopers welkom om gezamenlijk mee te doen aan het evenement. Want de laatste jaren is de animo vanuit de regio tanende. “En dat vinden wij jammer”, stelt Nico Dullaart. “Vandaar het plan om een eigen team te beginnen. Mensen schrijven zich overigens individueel in, maar ze krijgen de ruggensteun van RTV Krimpenerwaard en Het Kontakt bij het verkrijgen van voldoende sponsorgeld. Ze kunnen ook gezamenlijk acties opzetten.”

Dullaart doelt onder andere op belangstellenden die twijfelen om mee te doen, omdat ze de uitdaging niet in hun eentje zien zitten. “En ik ken deelnemers die eerder mee hebben gedaan en bij wie het weer gaat kriebelen om opnieuw zoveel mogelijk omhoog te fietsen voor het goede doel.”

Enkele jaren geleden -in 2013- waren er meerdere teams vanuit de Krimpenerwaard tijdens Alpe d’HuZes actief, waaronder alleen al twee grote groepen uit Bergambacht. “We hopen die oude tijden een beetje te laten herleven.”

Uitdaging
Jouke Geurts uit Bergambacht, wiens zoon Thijs als vrijwilliger bij RTV Krimpenerwaard actief is, is één van de deelnemers die wel oren heeft om deel uit te maken van het Krimpeneraard-team. “Ik hou wel van een uitdaging en ondersteun het goede doel -KWF Kankerbestrijding- van harte. Mijn vader is vorig jaar overleden aan alvleesklierkanker, dus ik weet van dichtbij wat de impact van de ziekte is.”

De Bergambachtenaar hoeft wat fietsen betreft niet op het nulpunt te beginnen. “Ik ben graag actief. Zo schaats ik bijvoorbeeld ieder jaar met vrienden de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Ook fietsen hoort in mijn programma. Of ik daadwerkelijk zes keer de Alpe d’Huez op ga fietsen weet ik nog niet. Veel hangt van de omstandigheden af. Ik ga in ieder geval mijn best doen en wil goed voorbereid aan de start staan.”

Geurts heeft er alle vertrouwen in dat het team van de grond komt. “Ik probeer zelf al zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen. Het zou leuk zijn om met een mooi aantal deelnemers uit de Krimpenerwaard de uitdaging aan te gaan.”

Donderdag 26 oktober is er vanaf 20.00 uur een informatiebijeenkomst in de studio van RTV Krimpenerwaard te Bergambacht. Dullaart en Van der Veen: “Belangstellenden kunnen vrijblijvend binnenlopen voor meer informatie en om kennis te maken met de eerste deelnemers en leden van de radio- en televisieploeg. We hopen uiteraard op een volle bak.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.