Restaurantactie Team Krimpenerwaard: lekker eten voor het goede doel

Deel dit:

Erik Rietveld en Barry Lai toosten op een mooie restaurantactie. (Foto: Robert van der Hek)

Erik Rietveld en Barry Lai toosten op een mooie restaurantactie. (Foto: Robert van der Hek)

KRIMPENERWAARD – Een van de activiteiten van Alpe d’HuZes-team Krimpenerwaard om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor KWF Kankerbestrijding is de restaurantactie op donderdag 8 februari. Meerdere restaurants bieden deze avond een driegangenmenu aan voor dertig euro, waarvan twintig euro naar Team Krimpenerwaard gaat.

Erik Rietvelt is tijdens de restaurantactie gekoppeld aan Golden River in Lekkerkerk. Samen met Barry Lai gaat hij er op donderdag 8 februari een smakelijke maar vooral gezellige avond van maken. De restauranteigenaar vindt deelname eigenlijk niet meer dan logisch. “Natuurlijk verleen ik graag mijn medewerking aan een actie voor een goed doel. Vooral als dat gedragen wordt door een team uit de regio. Ook in 2013 deed ik mee, toen met het Alpe d’HuZes-team Met het Hart naar de Top uit Bergambacht.”

Gebalde vuist
Erik Rietvelt heeft zijn hart verpand aan Alpe d’HuZes, vooral sinds hij vorig jaar voor het eerst zelf present was. “De eerste jaren verleende ik vanuit de studio in Bergambacht mijn medewerking aan Radio d’HuZes”, vertelt de enthousiaste radiomaker van RTV Krimpenerwaard. “Alpe d’HuZes is een evenement waar je ‘u’ tegen zegt. Met z’n allen een gebalde vuist maken tegen kanker, dat spreekt me erg aan.”

De Bergambachtenaar, in zijn eigen dorp bekend als pompbediende bij tankstation Botter, zal lopend proberen de berg te bedwingen. “Vorig jaar liep ik met een deelnemer de dag voorafgaand aan Alpe d’HuZes al een stuk de berg op, waarna ik het niet kon laten om door de lopen naar de top. Dat wil ik dit jaar herhalen.”

Sportief gezien zal het dus wel lukken, maar ook financieel wil Rietvelt zijn doel bereiken. “De restaurantactie loopt als een trein en ook voor Golden River zijn de eerste aanmeldingen al binnen. Niet zo gek, want Golden River is een Kantonees specialiteitenrestaurant met authentieke Chinese en Kantonese gerechten. Niet voor niets eindigde het hoog tijdens een onlangs gehouden verkiezing voor Chinese restaurants.”

Kiezen
Barry Lai, die in de jaren zeventig de oversteek maakte vanuit Hong Kong naar Nederland en in 1999 een Chinees restaurant overnam in Lekkerkerk, schotelt de bezoekers met zijn team op 8 februari een gevarieerd driegangen-keuzemenu voor. “Er is genoeg te kiezen, ook voor vegetariërs”, belooft hij.

En als de sfeer er naar is zal hij wellicht de microfoon pakken, want niet voor niets won hij eens een zangwedstrijd voor in Nederland wonende Chinezen en genieten vaste bezoekers regelmatig van zijn zangkunsten.

Zoals vermeld: de restaurantactie van Alpe d’HuZes-team Krimpenerwaard loopt goed. Sommige restaurants (hotel/restaurant Belvédère in Schoonhoven, Eetcafé ’t Centrum en Hof 21, beide in Bergambacht) zijn zelfs al volgeboekt. In de volgende restaurants is nog wel plaats: Brasserie Springer en Eethuys De Waag in Schoonhoven (beide nog enkele plaatsen); Golden River en eetcafé De Nar in Lekkerkerk; restaurant Lekkerr in Schoonhoven, De Nieuwe Polderkeuken in Stolwijk en Tratroria Casa Caminita in Ouderkerk aan den IJssel.

Graag bij het reserveren aangeven dat het om de restaurantactie gaat. Bij ieder restaurant is minimaal één lid van Team Krimpenerwaard aanwezig. Alle informatie: www.teamkrimpenerwaard.nl en via Facebook.

Robert van der Hek/Het Kontakt

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.