Politiek Café over opvang statushouders en zorg aan ouderen [video]

Deel dit:

img_0862-kopie

KRIMPENERWAARD – Dat politiek niet saai is, blijkt wel weer uit het Politiek Café van deze week. Diverse politici en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties schuiven aan om een viertal onderwerpen te bespreken.

De integratie van statushouders bijvoorbeeld. Het college van Krimpenerwaard heeft een ambitieus plan opgesteld om nieuwkomers makkelijker en sneller te laten integreren. Marije Willems (PvdA) en Ruud van der Wilt (VVD) spreken met Adriaan Hanse van basisschool De Ark en met Yvonne Roolaart van Radaradvies over hoe je integratie kan aanpakken.

Over zorg en welzijn is ook veel te bespreken. Jan Dekker (CDA) en Pieter Heerens (Gemeentebelang Schoonhoven) discussieerden met Piet Looren van de PCOB en Jan van Lier van de SWOBV over de grenzen tussen (ouderen)welzijn en zorg. Welke zorgbehoeften bij ouderen zijn in te vullen door maatschappelijke organisaties en wanneer komt een zorgverlener in beeld?

img_0856-kopie

De opvang van statushouders – vluchtelingen met een verblijfsvergunning – houdt de gemoederen flink bezig. Willem Schoof (VGBK), Marije Willems (PvdA), Eric Koelewijn (SGP) en Ruud van der Wilt (VVD) praaten na over het debat van woensdag en geven daar aanvullingen op.

Tot slot wordt Jeffrey van de Lagemaat welkom geheten als nieuw (en jong) commissielid voor D66. Hij wordt meegenomen in het werk van commissieleden door Marcel Klein Hofmeijer (VGBK), Irma Bultman (CDA) en Pieter Heerens (Gemeentebelang Schoonhoven). Zij weten duidelijkheid te scheppen over het nut en de noodzaak van raadscommissiewerk en de rol die commissieleden spelen in de voorbereidingen voor een raadsvergadering.

img_0847-kopie

img_0864-kopie

img_0866-kopie

img_0867-kopie

img_0874-kopie

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.