Ouderkerkse scoutingmeiden op visite bij RTV Krimpenerwaard

Deel dit:

scouting4OUDERKERK A/D IJSSEL/BERGAMBACHT – Zaterdag was het een speciale dag voor de meiden van scoutinggroep Christiaan de Wet uit Ouderkerk aan den IJssel. Ze brachten samen met de leiding een bezoek aan het studiocomplex van RTV Krimpenerwaard in Bergambacht. Voor het behalen van hun Journalistiek Insigne hadden de dames al een heuse krant ontworpen en maakten ze nu de gehele ochtend kennis met lokale radio en televisie.

Rond 10.00 uur arriveerden de jonge gasten bij de studio, waar ze welkom werden geheten door vrijwilligers Nico Dullaart en Hans Versluijs van RTV Krimpenerwaard. Na een kort introductiepraatje in de vergaderruimte over wat RTV Krimpenerwaard allemaal doet, was het tijd om deze activiteiten met eigen ogen te gaan bekijken. De groep werd in tweeën gesplitst en verdeeld over de tv- en de radiostudio.

scouting7

In de radiostudio keken en luisterden ze naar het politiek debat wat gaande was in het actualiteitenprogramma ‘De waard op de kaart’. Ook kregen de jonge scouts uitleg over hoe het mengpaneel werkt, waar en hoe RTV Krimpenerwaard te ontvangen is en welke programma’s er worden gemaakt.

scouting3

Een deur verder in de televisiestudio namen de meiden plaats aan tafel en speelden ze een opname van ‘De Scout aan Tafel’ waarin steeds gewisseld werd van positie (regisseuse, camerarouw, presentatrice, floormanager of gast). Versluijs vertelde hoe vaak er opnames zijn in de studio en dat daarnaast de televsieploeg veel in de Waard te vinden is voor het maken van opnamen.

scouting6

scouting5

scouting2

Om 11.00 uur was het tijd voor de dames om zelf iets op de radio te vertellen. Met het raden van een getal onder de twintig werden er vier uitgekozen om aan te schuiven bij Kees en Yneke om geïnterviewd te worden over hun bezigheden op de scouting en wat ze nu eigenlijk in de studio van RTV Krimpenerwaard kwamen doen. Er werd afgesloten met een echte scouting yell en na het maken van een groepsfoto vertrok het gezelschap weer richting Ouderkerk.

scouting1

Wie ook wel eens een bezoek wil brengen aan de studio van RTV Krimpenerwaard, is welkom op zaterdagochtend. De koffie staat klaar. Voor groepen kan een afspraak worden gemaakt via info@rtvkrimpenerwaard.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.