Lokale politici schuiven aan in ‘De Waard op de Kaart’

Deel dit:

on_air_sign_headerKRIMPENERWAARD – SGP-fractievoorzitter Jan Willem van der Ham was zaterdagochtend te gast in het programma De Waard op de Kaart van RTV Krimpenerwaard.

Tijdens dit gesprek kwam de strategische visie aan bod met betrekking tot een eerdere bijeenkomst in Krimpen aan den IJssel waarbij ook vertegenwoordigers van de gemeente Krimpenerwaard aanwezig waren. Om de plannen in een latere fase verwezenlijkt te krijgen zijn er grote investeringen nodig, waarbij zowel Krimpen aan den IIssel als Krimpenerwaard diep in de buidel zal moeten tasten.

De SGP is van mening dat daar meerdere partijen bij betrokken dienen te worden, waaronder het hoogheemraadschap, provincie en rijk. Daarnaast zijn er mogelijk ook Europese gelden beschikbaar. Dit zal onderzocht moeten worden en daar zal de SGP de komende raadsvergadering een motie over indienen. De intentie van de motie is dat zo breed mogelijk onderzocht dient te worden waar eventuele gelden vanuit Europa kunnen komen en de SGP hoopt daarbij op steun vanuit de hele raad.

Ook wil de SGP een petitie starten om gehoor te geven aan de geluiden die zij horen over de opening van de winkels op zondag. Er zijn vergaande afspraken gemaakt in de vorige coalitie, waarbij Schoonhoven een uitzonderingspositie in heeft genomen. De grootwinkelbedrijven zijn blij met een openstelling maar voor de overige supermarkten en ondernemers geldt dit niet. Daarom wil de SGP een petitie tarten om gehoor te geven aan d de mening van het overgrote deel van de ondernemers en particulieren in onze gemeente. De SGP is van mening dat er onvoldoende geluisterd is naar de mening van de ondernemers en dat dit alsnog dient te gebeuren.

In hetzelfde programma waren ook Ad Struijs en Petra Klomp van Pro Krimpenerwaard te gast. De website van de lokale partij biedt altijd voldoende stof tot vragen en dat was ook nu het geval. Struijs vindt dat er veel fout is gegaan bij het Zilvermuseum in Schoonhoven en vraagt zich af of een eventuele steun van de gemeente wel zal gaan helpen, ook wil hij de daarbij behorende bedragen ter discussie stellen.

Uit het gesprek bleek dat burgemeester en Roel Cazemier en Ad Struijs geen vrienden (meer) zullen worden.

Ook neemt hij de burgemeester het zeer kwalijk dat de voorgestelde commissieleden, de heren Haagsma en Vriezen, geweigerd zijn. Daar is het laatste woord nog niet over gezegd en hun benoeming staat de komende vergadering weer op de agenda.

Tot slot ging hij ook nog in op het functioneren van de griffier die op de website van Pro Krimpenerwaard omschreven wordt als ‘slippendrager’ van de burgemeester.

Voor hen die interesse hebben, het programma met de fractieleiders is terug te luisteren via ‘uitzending gemist‘ op de website van RTV Krimpenerwaard. Ad Struijs en Petra Klomp waren tussen 9.00 en 9.45 uur te gast en Jan Willem van der Ham tussen 11.00 en 11.40 uur

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.