BSO-kinderen kijken achter de schermen bij RTV Krimpenerwaard [video]

Deel dit:

IMG_2718 (Kopie)BERGAMBACHT – Het was deze week een volle boel bij RTV Krimpenerwaard. De kinderen van de drie samenwerkende buitenschoolse opvangen in Haastrecht, Stolwijk en Bergambacht – De Groene Kikker, De Sterrenboom en Kiezel en Kei – brachten donderdagmiddag namelijk een bezoek aan het studiocomplex van de omroep in Bergambacht.

Elke vakantie hebben de BSO’s een bepaald thema en deze voorjaarsvakantie was dat ‘TeQ werkt achter de schermen’. TeQ is de mascotte van de SWK-groep waar de BSO’s onderdeel van zijn. TeQ had alles op alles gezet om deze vakantie een kijkje achter de schermen te kunnen nemen en dat is hem gelukt.

De kinderen van de BSO’s hebben deze vakantie allerlei informatie opgedaan, om te kijken of ze het leuk vinden om zelf ook achter de schermen te werken. Hoe gaat dat bijvoorbeeld bij de radio- en televisieafdeling van RTV Krimpenerwaard? Ook hebben ze gekeken wat er voor nodig is om aan de slag te kunnen als stuntacteur en wat je allemaal moet voorbereiden als je een kookprogramma wilt maken. Naast radio en tv is er ook iemand van weekblad Het Kontakt langs geweest om samen met ze te kijken naar een goede inhoud voor een door de BSO-kinderen gemaakt krantenartikel.

 
Bij RTV Krimpenerwaard gingen de kinderen zelf aan de slag met het maken van radio en televisie. Ze proefden aan het vak van dj en presentator of interviewer. De kinderen hadden zelf een radioprogramma samengesteld en zlfs een interview geregeld met Feyenoord-speler Sven van Beek. In de tv-studio van de lokale omroep kropen ze achter de camera of namen ze als presentator plaats aan de grote tafel.

De kinderen hadden het reuze naar hun zin. Na een groepsfoto vertrokken ze met een brede glimlach op het gezicht en een ervaring rijker weer richting de verschillende BSO’s.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.