Barry in zijn element bij RTV Krimpenerwaard [video]

Deel dit:

barry2VLIST/BERGAMBACHT – Barry van de Bosch geniet van alles wat met kabels, internet en techniek te maken heeft. De verrassing was dan ook groot voor hem toen hij werd uitgenodigd om achter de schermen mee te lopen bij een opname van het RTV Krimpenerwaard-programma ‘De Waard aan Tafel’.

In december was Barry al te gast in het praatprogramma van de lokale omroep om te vertellen over zijn aanstaande bezoek aan het optreden van de Josti Band in Lekkerkerk. Vol interesse zag hij hoe het er aan toe ging in de studio in Bergambacht. Enthousiast geworden keerde hij huiswaarts. Al snel rees de vraag of hij ook eens vrijwilligerswerk mocht doen bij de televisie-afdeling. Natuurlijk, was het antwoord van hoofd-tv Paul de Heus.

barry3

Presentator Nico Dullaart zocht Barry op op zorgboerderij Holsteinstee Hakkenberg in Vlist, waar hij drie dagen in de week werkt, met het bericht dat zijn wens deze week daadwerkelijk in vervulling ging. “Je bent welkom bij de opname van de Waard aan Tafel om te assisteren”, sprak hij de verbouwereerde Barry toe. “Heel graag”, klonk het kort maar krachtig als antwoord.

barry4

Nu er toch een camera was wilde Barry ook nog graag wat vertellen over zijn werk op de zorgboerderij. “Ik voer de koeien en de varkens en help met uitmesten. We hebben ook paarden.” De andere twee dagen werkt hij op Zorgboerderij Vlist, waar hij ook een kamer heeft. Dullaart: “We zien je graag bij ons in de studio in Bergambacht.”

Afgelopen dinsdag was het zover. Voorafgaand woonde Barry de regiebespreking bij en schoof aan in de regiekamer. Tijdens de opname assisteerde hij de cameramensen om alles vlot te laten verlopen. Hij vond zelfs tijd om met zijn mobiele telefoon nog wat eigen beelden te schieten.

 
“Het ging prima met Barry”, klonk regisseur Paul de Heus na afloop enthousiast. “Hij was al ruim voor de opname aanwezig en toen de taxi weer kwam vond hij het volgens mij jammer dat hij weg moest. Vooral de techniek had zijn interesse, zat er met zijn neus bovenop. Hij maakte gelijk deel uit van het team. Iedereen kon het prima met hem vinden.”

Begeleidster Ariette Van Bruchem zag Barry dinsdagavond weer stralend thuiskomen. “Hij heeft genoten en vond het fantastisch”, laat ze weten.

barry5

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.