VGBK: zorgen over openbaar vervoer Krimpenerwaard

Deel dit:

rnetKRIMPENERWAARD – Raadslid Pascal van der Hek heeft namens Gemeente Belang Krimpenerwaard (VGBK) vragen gesteld aan het college van Krimpenerwaard over de invoering van R-net op het bustraject tussen Schoonhoven en Gouda. De lokale partij zegt zich zorgen te maken over de ontwikkeling van het openbaar vervoer in de Krimpenerwaard.
 
Vanaf 10 december rijden de R-net bussen tussen Schoonhoven en Gouda. De nieuwe R-net lijn 497 vervangt de huidige lijn 197. De bussen rijden frequenter en volgen een nieuwe kortere route. Daarmee vervallen er verschillende haltes of worden deze verplaatst.
 
“We hebben in meermalen geprobeerd om deze invoering te voorkomen of aan te passen omdat kernen hierdoor slechter bereikbaar zijn door het verdwijnen van haltes”, zegt Van der Hek. “Helaas heeft dit protest niet geleid tot noemenswaardige aanpassing van de plannen door de provincie Zuid-Holland.”
 
Om te vervolgen: “Het is niet alleen de invoering van R-net, maar neem buslijn 196 van Arriva tussen Gouda en Ouderkerk in de avonduren. Rijdt de bus nu nog tot ongeveer 23.00 uur, met de nieuwe dienstregeling is het om 19.00 uur afgelopen, wegens te weinig passagiers, zegt Arriva. De aangekondigde aanpassing leidde al tot opmerkingen als ‘avondklok’. Als alternatief komt er een belbus.”
 
Bij de invoering van R-net wordt weliswaar de reistijd van de bus tussen en Schoonhoven en omgekeerd in totaal tien minuten korter, maar dat is een logisch gevolg van het weghalen van veel haltes op de busroute, zo stelt het VGBK-raadslid “Er is bij de presentatie van de nieuwe plannen niet gezegd dat gebruikers van de bus, die in de oude situatie gebruik konden maken van bushaltes die nu weggehaald zijn, langer onderweg zijn om bij een bushalte te komen en dus qua reistijd langer onderweg zijn.”
 
Om de leefbaarheid en vitaliteit de kernen op peil te houden hield de lokale partij een pleidooi voor een flexibele dienstregeling waarbij de R-net bus rijdt volgens het gepresenteerde plan en daarnaast wordt in de dienstregeling opgenomen dat de R-net bus eenmaal of tweemaal per uur de reguliere route volgt zoals deze door de voormalige buslijn 197 gereden werd. Deze suggestie kon echter op weinig steun rekenen.
 
“Zoals eerder aangegeven, maken wij ons zorgen. De provincie Zuid-Holland neemt daar een andere positie in. Het argument van Arriva ‘er zijn te weinig passagiers voor buslijn 196’ is de bekende stok om mee te slaan”, meent Van der Hek. “De Krimpenerwaard is een landelijk gebied waar mogelijk tien minuten tijdwinst op een busrit en te weinig passagiers niet ten kosten moeten gaan van de leefbaarheid, vitaliteit en bereikbaarheid van onze kernen.”

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.