SGP Krimpen: ‘Rotondes N210 aankleden met kunst en groen’

Deel dit:

rotondesKRIMPEN A/D IJSSEL – De SGP in Krimpen aan den IJssel zou graag zien dat de twee ‘Krimpense rotondes’ in de N210 worden voorzien van kunstwerken en een groene inrichting.

“Bijna alle rotondes in de Krimpenerwaard zijn voorzien van mooie kunstwerken, behalve die bij de Krimpenerbosweg en de rotonde vlakbij Lansingh-Zuid in Krimpen aan den IJssel”, zegt Arrèn van Tienhoven, nummer drie op de kieslijst van de SGP. “Die twee rotondes in de N210 zijn nu feitelijk twee grasbulten: dat kan en moet anders wat ons betreft. Binnen Krimpen hebben we alle rotondes door bedrijfsponsoring ingericht. Ook dat is een mooi voorbeeld van hoe het kan.”

Lijsttrekker Marco Oosterwijk realiseert zich dat de bewuste rotondes officieel op het grondgebied van buurgemeente Krimpenerwaard liggen. “De willekeurige passant doet dat er echter niet toe. We hebben genoeg mensen gesproken die het hebben over ‘de Krimpense rotondes’ en graag zien dat die opgeknapt worden. Daar valt ongetwijfeld een goed gesprek met de gemeente Krimpenerwaard of de provincie Zuid-Holland over aan te knopen.”

Paul Schultink (nummer 5) wijst op de twee kunstwerken en inrichting bij Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk. “Dat is echt heel fraai. In Krimpen zou bijvoorbeeld iets verbeeld kunnen worden wat raakt aan de rijke maritieme historie of de Deltawerken. Daar kunnen we inwoners en kunstenaars mooi bij betrekken.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.