SGP Krimpen: ‘De komende jaren de wijken centraal’

Deel dit:

ouverturelaanKRIMPEN A/D IJSSEL – De SGP in Krimpen aan den IJssel stelt de komende jaren de wijken centraal. Het partijprogramma staat vol met plannen die de Krimpense wijken leefbaarder, leuker, mooier, veiliger en schoner moeten maken.

De eerste actie is dat ieder fractielid is verbonden aan een eigen Krimpense wijk. “Op deze manier hebben we in iedere wijk een herkenbaar aanspreekpunt voor de wijkinwoners”, zegt fractievoorzitter Bert-Jan Ruissen. “We vinden het belangrijk in nauw contact te staan met de wijkbewoners en horen graag als er zaken zijn die beter, mooier of anders kunnen. Zo zal ik vanuit de SGP me voor Lansingh-Zuid nadrukkelijk gaan bezighouden met het verkeersveiliger maken van de Ouverturelaan.”

Arrèn van Tienhoven, Adriaan van Beek en Hugo van der Wal zijn het aanspreekpunt in hun eigen woonwijk. In al de wijken gaat er de komende jaren het nodige gebeuren. Van Tienhoven: “Locatie De Wilgen wordt gebouwd in het Boveneind en dat ga ik op de voet volgen, maar er speelt meer in het Boveneind.” Van Beek geeft aan: “In Langeland wordt de komende tijd heel veel herstraat in het kader van het project ‘Langeland, the Next Generation’.” Van der Wal: “En in Kortland-Noord staat de sloop en nieuwbouw van Centrum-Zuid op het programma, waarbij ook de locatie van het busstation en de verkeersontsluiting grote aandachtspunten zijn..”

Maar ook de kleinere dingen zijn van belang, geeft Paul Schultink aan. “De achteruitgang van sommige buurten is een doorn in het oog omdat de sociale samenhang onder druk staat en buren er onderling nogal eens niet goed uitkomen. Ik zet me daar graag voor in.”

Marco Oosterwijk zal als raadslid Oud-Krimpen voor zijn rekening nemen. “Ook daar is het nodige te doen: het grote herstraatproject vanaf 2020 met het klimaatvraagstuk is in Oud-Krimpen, net als de geluidsproblematiek van groot belang. Oud Krimpen is een mooie wijk en me erg goed bekend.”

“De Krimpense SGP zal zowel fysiek in de wijk, als op social media zich zichtbaar, herkenbaar en benaderbaar gaan zijn”, besluit Ruissen. “We zijn er klaar voor.”

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. A Vos zegt:

    Ik hoop toch echt dat de SGP nou eens een keer niet meer bestuurt in Krimpen aan den IJssel. Dankzij de SGP hebben we een busstation wat nog praktisch hetzelfde eruit ziet als veertig jaar geleden. Dankzij de SGP hebben we een centrum wat eruit ziet als in de jaren zeventig. Dankzij de SGP moesten we voor boodschappen naar Capelle op zondag. Krimpen is totaal stil blijven staan als ik dit vergelijk met veel gemeentes die ongeveer even groot zijn.

    • Jdm zegt:

      Ik ben het geheel met je eens. En als meneer Oosterwijk nu Oud krimpen onder zijn hoeden krijgt en hier net zoveel voor betekent als voor de Ouverturelaan dan zal een wel een jarenplan worden.Zal me benieuwen of de SGP wel wat gaat betekenen….ze kunnen gelukkig niet terug in de tijd.

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.