SGP: ‘Geen plaats voor windmolens in Krimpenerwaard’

Deel dit:

windmolenKRIMPENERWAARD – De SGP in Krimpenerwaard gaat de gemeenteraadsverkiezingen in met de belofte dat er geen windmolens komen in de Krimpenerwaard, als de partij het voor het zeggen krijgt. “Die passen hier niet”, stelt de partij in haar verkiezingsprogramma ‘SGP raakt de Kern’.

De SGP is meer voorstander van participatie in windmolenparken op zee. “Daardoor is plaatsing van windmolens in de Krimpenerwaard niet aan de orde”, schrijft de partij in een passage over duurzaamheid in het verkiezingsprogramma.

Wel aan de orde is ‘snelle vervanging van bestaande energieverspillende verlichting van de openbare ruimte door toepassing van LED; snelle sanering van alle asbestdaken eventueel gekoppeld aan het aanbrengen van zonnecollectoren; het onderzoeken van mestvergisting, getijdenstroom en waar mogelijk het gebruik van aardwarmte; het gasloos bouwen van nieuwe woningen en het opstellen van een ‘plaatsingsplan’ voor elektrische laadpalen voor auto’s en fietsen met een forse uitbreiding van de infrastructuur hiervan’.

‘SGP raakt de Kern’ is volgens lijsttrekker Jan Willem van der Ham een ‘herkenbaar’ verkiezingsprogramma. “Sociaal, geloofwaardig en praktisch. Ons verkiezingsmotto drukt uit hoe belangrijk wij de ontwikkeling van vitale kernen binnen onze gemeente vinden. Een prachtig vervolg op ons motto voor de lopende raadsperiode ‘Bij de Kern blijven’. Merk tegelijk op dat Kern met een hoofdletter staat geschreven. Dat verwijst voor ons naar onze onderliggende waarden waar het ons om te doen is: politiek bedrijven op grond van de Bijbel. Die vormt het hart, de Kern van ons handelen.”

Het verkiezingsprogramma telt elf thema’s die de gemeente aangaan. Van der Ham: “De SGP geeft veel te kiezen. Beloftes die we doen, maken we waar. Dat heeft de SGP in deze raadsperiode ook laten zien.”

Het verkiezingsprogramma van de SGP staat op de partijwebsite.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.