Rotondekunst N210 wordt in mei geplaatst

Deel dit:

De rotonde bij Lekkerkerk. (Foto: Google Streetview)

De rotonde bij Lekkerkerk. (Foto: Google Streetview)

LEKKERKERK/KRIMPEN A/D LEK – De kunstwerken op de rotondes in de N210 bij Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek worden in mei geplaatst. Dat liet wethouder Lavinja Sleeuwenhoek dinsdagavond tijdens de raadsvergadering weten in reactie op vragen van Gemeente Belang Krimpenerwaard-raadslid Jan Kees de Keuning.

“Reeds geruime tijd geleden zijn de kunstprojecten voor beide rotondes gerealiseerd”, aldus De Keuning. “Echter nog steeds tiert op de verkeerspleinen het onkruid welig.”

Sleeuwenhoek gaf aan dat de omgevingsvergunning inmiddels is afgegeven door de provincie. “Dat betekent dat de termijn voor de bezwaarprocedure gaat lopen. Over zes weken is die in principe afgelopen. Als alles meezit kunnen de kunstwerken in mei worden geplaatst.”

Met de provincie wordt nog overlegd, om de rotondes te laten adopteren door degenen die nu gevraagd zijn een onderhouds-/aanlegplan te maken. De kunstwerken zelf komen in beheer van de gemeente.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

1 Bericht

  1. Henk zegt:

    Er was eens een kunstwerk op een rotonde in de Krimpenerwaard dat onder het mom van – “het leidt automobilisten af” en is dus gevaarlijk – weer verwijderd werd. Inzicht nu veranderd? Nee, het toenmalige kunstwerk was niet oubollig genoeg zoals zogenaamd kunstwerk rotonde Ouwerkerk en werd niet begrepen.

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.