PvdA stelt vragen over buslijn 196

Deel dit:

arrivaGOUDERAK – De nieuwe dienstregeling van Arriva voor buslijn 196 (Rotterdam-Gouda) is de Pvda in de raad van Krimpenerwaard een doorn in het oog. Fractievoorzitter Marije Willems wil opheldering van het college van burgemeester en wethouders.

Vanaf 10 december rijdt er ’s avonds geen bus meer naar Gouderak en Ouderkerk aan den IJssel. De laatste bus van NS-station Gouda naar Gouderak/Ouderkerk rijdt al om 19.24 uur. De andere richting uit, van Gouderak naar Gouda bijvoorbeeld, gaat de laatste bus al rond 19.00 uur.

De PvdA vindt het niet acceptabel dat een deel van de gemeente Krimpenerwaard ’s avond niet meer bereikbaar is met het openbaar vervoer. Willems: “Was voor Gouderak vroeger de bus naar Moordrecht nog een alternatief, nu geldt dat ook niet meer omdat het veer tussen Moordrecht en Gouderak na 19.30 uur niet meer vaart.”

Ze wil van het college weten of het van deze verslechtering op de hoogte was, wat het heeft gedaan om dit te voorkomen en hoe het denkt nog invloed te kunnen uitoefenen om de situatie te verbeteren.

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

1 Bericht

  1. M. van Dijk zegt:

    Zonder auto ’s avonds opgesloten in Gouderak of Ouderkerk, echt heel erg!

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.