Oosterwijk nieuwe fractievoorzitter SGP Krimpen

Deel dit:

sgpkrimpenKRIMPEN A/D IJSSEL – Marco Oosterwijk volgt Bert-Jan Ruissen op als fractievoorzitter van de SGP in Krimpen aan den IJssel. De wisseling van de wacht vindt plaats per 1 november.

Ruissen legt zijn fractievoorzitterschap neer vanwege zijn kandidaatstelling voor de Europese verkiezingen. Hij maakt inmiddels ruim 12,5 jaar deel uit van de gemeenteraad en volgde in 2007 Henk Leertouwer op als fractievoorzitter. Hij was bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 en 2014 tevens lijsttrekker. Krimpenaar Ruissen is nummer 1 op de EU-lijst van de SGP. Hij blijft de komende maanden nog wel deel uitmaken van de Krimpense gemeenteraad.

Oosterwijk volgt Ruissen op. HIj zat tussen september 2017 en mei 2014 al in de Krimpense gemeenteraad, was vervolgens wethouder tot en met juni 2018 en heeft daarna weer zitting genomen in de gemeenteraad. Oosterwijk was lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Ruissen: “We hebben met Marco Oosterwijk een enthousiaste en deskundige nieuwe fractievoorzitter, waar de hele fractie zeer tevreden mee is.” Oosterwijk: “Gelukkig blijft Bert-Jan Ruissen nog een paar maanden in ons midden, maar nu al bedanken we hem hartelijk voor zijn inzet en kennis van zaken die hij als fractievoorzitter voor zijn rekening nam.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.