Nieuwe partij in Krimpenerwaard: ‘Lokaal op 1’

Deel dit:

Janette Hofman (links) en Geke Smit.

Janette Hofman (links) en Geke Smit.

KRIMPENERWAARD – Krimpenerwaard krijgt er mogelijk een nieuwe lokale partij bij: Lokaal op 1. Kartrekkers zijn de Lekkerkerkse Janette Hofman en Geke Smit uit Krimpen aan de Lek. De twee willen volgend jaar meedoen aan de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad, om zo de West-Krimpenerwaard een ‘krachtigere stem’ te geven in de politieke arena.

Beide initiatiefnemers zijn geen onbekenden in politieke kringen. “Vooral in de voormalige gemeente Nederlek. Janet heeft 35 jaar in raad gezeten en ik zelf ruim twaalf jaar”, vertelde Smit vrijdag in Goedemorgen van RTV Krimpenerwaard. “Dus we hebben onze sporen wel verdiend op dat gebied.”

“Met de verkiezingen voor de nieuwe gemeente Krimpenerwaard, werden we buitenspel gezet door de VVD. We vinden dat het nu zaak is dat het westelijk deel van de Kimpenerwaard meer vertegenwoordigd wordt in de raad. Want we voelen ons wat achtergesteld bij de andere kernen van de gemeente.”

‘Ontzettend veel aandacht voor Schoonhoven’
Het steekt Smit dat er in de raadsvergaderingen ‘ontzettend veel’ aandacht wordt geschonken aan de kern Schoonhoven. “Die voert de boventoon. Ook bijvoorbeeld Stolwijk en Haastrecht krijgen veel meer aandacht. Maar Ouderkerk, Gouderak, Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk staan eigenlijk een beetje buitenspel. Niet bestuurlijk, maar wel qua aandacht door de gemeenteraad.”

De inwoonster van Krimpen aan de Lek benadrukt dat het initiatief nog in de verkennende fase zit. “Kijken hoeveel draagkracht we hebben in het westelijk deel van de waard. Ook in de rest van de gemeente, want als we raadsleden worden, dan zijn we voor heel Krimpenerwaard. Niet alleen voor het westelijk deel, maar we kunnen wel beter onder de aandacht brengen wat daar speelt. Dat wordt momenteel te weinig vertegenwoordigd.”

Aanspreekpunt
De twee initiatiefnemers willen duidelijk fungeren als aanspreekpunt in de kernen, om zo zaken die spelen in te brengen in de raad of door te geven aan de verantwoordelijke ambtenaren. “Zo hebben we altijd gewerkt in de voormalige gemeente Nederlek. Janet in Lekkerkerk en ik in Krimpen aan de Lek. Dat mis ik nu. Raadsleden zijn onbereikbaar. Er zijn zelfs raadsleden die geen telefoonnummer op de partijwebsite hebben staan. Hoe bereikbaar ben je dan?”

Smit roept mensen op die mee willen werken of ideeën hebben over de vorming van ‘Lokaal op 1’, om zich te melden. “Vooral uit de kernen in de West-Krimpenerwaard, maar ook uit de andere kernen is men welkom om met ons mee te denken.” Belangstellenden kunnen zich melden via 06-22056555. “We hopen op heel veel reacties.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.