Heerens: ‘Plan Schoonhoven-Noord mooi afscheidscadeau’

Deel dit:

heerensSCHOONHOVEN – 2018 is voor Pieter Heerens het jaar van zijn afscheid van de lokale politiek. De voorman van Gemeentebelang Schoonhoven zwaait na de gemeenteraadsverkiezingen van maart af.

Heerens heeft twaalf jaar lang zitting gehad in de gemeentelijke politiek, waarvan het grootste deel in de voormalige gemeente Schoonhoven. Gemeentebelang Schoonhoven heeft nu twee zetels in de raad van Krimpenerwaard, maar gaat na de verkiezingen op in Gemeente Belang Krimpenerwaard. “Tot die tijd zet ik me nog volledig in voor Gemeentebelang Schoonhoven.”

Heerens is in december 75 jaar geworden. Een mooi moment om te stoppen, zo is hij van mening. De Schoonhovenaar kijkt met voldoening terug op zijn politieke carrière. “Komende week wordt in de commissievergadering een plan besproken voor Schoonhoven-Noord. Daar ben ik altijd mee bezig geweest, om daar op dat lege bedrijventerrein woningen te krijgen. En dat gaat nu gebeuren. Het Wolfsongebouw maakt plaats voor een nieuwe vmbo-school. De leerlingen van de oude lts, om het maar zo te zeggen, zijn er dan niet meer. Wordt afgebroken en er worden nieuwe woningen gebouwd. Het gebied krijgt een woonfunctie. Echt een afscheidscadeau, dat ik dat nog kan meepakken.”

Heerens geeft toe de lokale politiek toch wel te gaan missen na maart, al vreest hij niet in het bekende ‘zwarte gat’ te vallen. “Ik ben altijd heel actief geweest in de politiek. Kijk, als ik zeventig was geworden, had ik er nog vier jaar aan vastgeplakt. Waarschijnlijk ook weer onder de vlag van Gemeentebelang Schoonhoven, maar je moet reëel zijn. Het wordt toch allemaal wat minder. Doe nog activiteiten zat, waaronder vakbondswerk. Dat blijf ik wel doen. Dus met dat gat valt het best wel mee.”

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.