Gemeente Belang Krimpenerwaard pleit voor duurzaamheidslening

Deel dit:

zonnepanelenKRIMPENERWAARD – Gemeente Belang Krimpenerwaard dient tijdens de begrotingsbehandeling van dinsdag een motie in voor de invoering van een ‘duurzaamheidslening’ voor de gemeente Krimpenerwaard.

Met de duurzaamheidslening wil Gemeente Belang Krimpenerwaard het voor inwoners en non-profitorganisaties makkelijker maken om duurzame maatregelen te kunnen betalen. Met deze lening wordt het mogelijk gemaakt om duurzame bouwkundige maatregelen te financieren zoals isolatie, zonnepanelen en warmtepompen.

VGBK-gemeenteraadslid Eddo Mondriaan: “Daarnaast sluit de motie aan bij de doelstelling van de gemeente Krimpenerwaard om in 2030 een CO² reductie gerealiseerd te hebben van vijftig procent.”

Gemeente Belang Krimpenerwaard verzoekt in de motie het college om in het eerste kwartaal van 2019 met een raadsvoorstel te komen met betrekking tot de invoering van een regeling duurzaamheidslening gemeente Krimpenerwaard.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. marianne van arkel-verhoek zegt:

  Laten we nu eerst eens met zijn allen afwachten wat er nog meer mogelijk is, zoals waterstof/thorium, voordat we heel veel gaan investeren in zonnepanelen e.d. Als je het afbetaald heb kan je weer nieuw kopen.

 2. marianne van arkel-verhoek zegt:

  Ik zou ook willen zeggen lees het artikel “schokkende bekentenisen van politiek-correcte klimaatprofeten” geschreven door Ronald Dunki, een echte eyeopener!

 3. Andre Roest zegt:

  stimulering via zachte leningen aan bewoners en ondernemers is een zeer goede zaak.
  maar wees dan ook eerlijk naar diezelfde burgers en ondernemers ten aanzien van ALLE andere plannen die op de rol staan om die 50% reductie te halen zoals het massaal plaatsen van (grote) windmolens (ook bij de kernen), aardwarmte putten voor het aansluiten van een warmtenet en zonneweides.TRANSPARANTIE NAAR DE BEWONERS IS ESSENTIEEL VOOR VERTROUWEN EN DRAAGVLAK geacht college!

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.