Geen verkiezingsborden ‘à la Amsterdam’ in Krimpenerwaard

Deel dit:

bord KRIMPENERWAARD – VVD-wethouder Ria Boere is geen voorstander van het plaatsen van kant-en-klare verkiezingsborden in de Krimpenerwaard, naar Amsterdams voorbeeld. “De charme van het plakken willen we toch niet verliezen in de Krimpenerwaard?”.

Boere reageerde daarmee op vragen van D66-raadslid Erica Jaspers. Haar partij ziet dat de nu geplaatste borden voor de komende Tweede Kamer-verkiezingen geregeld doelwit zijn van vandalisme. “Ze worden vernield. In Bergambacht zijn er bijvoorbeeld PVV leuzen op geklad. Partijposters worden afgescheurd of er wordt over elkaar heen geplakt.”

Jaspers pleitte in de raadsvergadering van dinsdagavond voor het plaatsen van kant-en-klare verkiezingsborden in de gemeente. Ze haalde als voorbeeld Amsterdam aan. “De borden daar bevatten posters van gelijk formaat, van alle deelnemende partijen. Ze kunnen niet afgescheurd worden. De borden zijn vaak ook wat hoger geplaatst, wat het moeilijk maakt om ze te bekladden. Is dat niet wat voor hier? Niet voor nu, maar voor bijvoorbeeld de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.”

Boere liet in haar antwoord weten de mogelijkheden te gaan bekijken. “Maar om hier borden à la Amsterdam te plaatsen, gaat me wat ver. Ik heb wel gemerkt dat er door de wind en regen ook een heleboel is gebeurd. Bovendien moeten we bij kant-en-klaar al het werk gaan doen dat door de teams gedaan wordt. En als het hoger is, kunnen we er weer niet bij, dus ik moet even zoeken wat ik hier mee doe.”

Ze deed wel gelijk een oproep om de fatsoensnormen wat betreft het plakken in acht te blijven nemen. “Dus niet over elkaar heen plakken, ook niet bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.