Extra raadsvergadering: coalitie wil onafhankelijk verkenner

Deel dit:

raadKRIMPENERWAARD – In het gemeentekantoor in Lekkerkerk vindt maandag 15 oktober een extra raadsvergadering plaats. Dit in verband met de consequenties voor de coalitie door het vertrek van raadslid Wisja Pannekoek uit de VGBK-fractie.

Door het opstappen van Pannenkoek uit de lokale partij, is de coalitie nu haar meerderheid kwijt in de raad van Krimpenerwaard.

“Binnen het college van burgemeester en wethouders is de nu ontstane situatie besproken”, vertelde burgemeester Roel Cazemier zaterdagochtend in de uitzending bij RTV Krimpenerwaard. “Er is besloten om gewoon door te gaan. Per onderwerp wordt bekeken hoe we een meerderheid kunnen krijgen in de raad.”

Tevens hebben de coalitiepartijen VGBK, VVD, D66 en ChristenUnie bij de burgemeester het verzoek ingediend om een extra raadvergadering te beleggen. “Dat vindt komende maandagavond om 20.00 uur plaats. Daarbij wordt het voorstel gedaan om een adviseur aan te trekken die kijkt hoe je tot een werkbare meerderheid komt. Eigenlijk gaat men in overleg met de andere partijen middels een onafhankelijk verkenner om goede afspraken voor de toekomst te maken.”

Directe aanleiding voor het vertrek van Pannekoek uit de fractie van de VGBK, was het besluit van de coalitie om een lobby te starten voor een nieuwe oeververbinding, met daaraan gekoppeld een woningbouwopgave van zo’n 7.000-10.000 op 200 hectare in de polder achter Krimpen aan de Lek. Cazemier: “Dat is de aanleiding geweest, maar ik sluit niet uit dat er meer speelt, maar daar ga ik als burgemeester niet over. Dinsdag hebben we overigens nog een raadsvergadering en dan komt dat verhaal van de brug op de agenda.”

Overigens is het raadsvoorstel voor een eventuele lobby naar een tweede oeververbinding aangepast. Er wordt nu niet meer specifiek over Krimpen aan de Lek gesproken

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Wim Sijbers zegt:

    Verkenner nodig? Ik heb 25 jaar ervaring bij de padvinders.

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.