CDA steunt initiatief realisatie dagopvang dementerenden in Schoonhoven

Deel dit:

dementieSCHOONHOVEN – De CDA-fractie in Krimpenerwaard steunt het initiatief om een dagopvang voor mensen met dementie te realiseren in het voormalig zorgcentrum aan de Spoorstraat in Schoonhoven. De partij zal er bij de verantwoordelijk wethouder op aan dringen hier werk van te maken. “Dit om onnodig gesleep van ouderen met dementie te voorkomen.”

Op dit moment is er in Schoonhoven geen dagopvang voor dementerenden. In de grootste kern van de gemeente is al lange tijd behoefte aan een dergelijke voorziening, weet CDA-voorman Jan Dekker. “In de huidige situatie gaan de meeste mensen naar Bergambacht of naar Haastrecht, maar er is bijvoorbeeld jarenlang één persoon wekelijks naar Ouderkerk aan den IJssel gebracht. Vijf à zes dagen per week wordt door vrijwilligers met mensen dementie heen en weer gereden naar de dagopvang. Voor het thuisfront, dat het meestal toch al zwaar heeft, vormt het organiseren van dit vervoer een extra belasting.”

Volgens Dekker dringen de gemeentelijke ouderenbonden er regelmatig bij de wethouder op aan om dagopvang voor deze groeiende groep in Schoonhoven te faciliteren. “Dit is tot nu toe echter steeds afgewimpeld met een verwijzing naar ‘de markt’. Op dit moment is Fundis, de moedermaatschappij van onder meer de Vierstroom, bereid om te helpen bij de realisatie van een dagopvang. Zij hebben de vraag gesteld of er in Schoonhoven een geschikte locatie is.”

Overleg tussen de ouderenbond en andere betrokken partijen leverde op dat het voormalig zorgcentrum aan de Spoorstraat een ideale optie zou zijn om snel een dagopvang te realiseren. Het gebouw staat leeg, is geschikt voor het doel en is eigendom van de gemeente. Dekker: “Weliswaar is het gebouw onderdeel van een ontwikkelingsplan voor het gebied aan de noordkant van de Spoorstraat, maar voorlopig zou het goed kunnen worden gebruikt als dagopvang. Voor de langere termijn kan dan naar een meer definitieve locatie worden gezocht.”

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.