Zwemwater ‘Ons Polderbad’ verwarmd met zonne-energie

Deel dit:

zwembadenSTOLWIJK – Stichting Vlister Openlucht Baden en WaardZaam hebben dinsdag hun samenwerking bekrachtigd met de ondertekening van Energie Convenant III. De bekendmaking valt samen met een grote investering in ‘Ons Polderbad’ in Stolwijk met als doel om het bad meer toekomstbestendig te maken.

Nadat de vrijwilligers de ‘koepels’ (SunDiscs genaamd) op het dak van het bad hadden geïnstalleerd, tekenden Peter van Schaik, voorzitter Vlister Openlucht Baden (VOB) en WaardZaam-voorzitter Jeroen Mulder het Energie Convenant III. Met deze handtekening committeert VOB zich onder andere aan tien procent energiebesparing per jaar. WaardZaam zal VOB bijstaan om deze en andere duurzame doelstellingen te realiseren.

Mulder is blij met VOB als partner. “Ze zijn lekker vooruitstrevend en we verwachten dat ze andere partners zullen inspireren met hun aanpak. VOB ziet onze meerwaarde gelukkig ook; bijvoorbeeld uitwisseling met gelijkgestemden en de laatste trends, ontwikkelingen en subsidies op het vlak van duurzaam ondernemen.”

Energiebesparende maatregelen
Voor ‘Ons Polderbad’ is bewust gekozen om het zwembadwater te gaan verwarmen met zonne-energie via de SunDiscs. Volgens de berekeningen levert dit een flinke energie- en kostenbesparing op, zodanig dat de investering binnen vijf tot zeven seizoenen terugverdiend is. Daarnaast krijgt het bad een isolatiedeken, waardoor de warmte van het water beter behouden blijft.

Van Schaijk: “Waar ik in geloof is het bundelen van krachten; ieder seizoen passeren hier meer dan 50.000 mensen – ook ondernemers – de poort, die we samen met WaardZaam bewust willen maken van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Duurzaam ondernemen is veel meer dan energiebesparing, stelt Mulder. “Samen met VOB willen we maatschappelijke en duurzame initiatieven binnen Krimpenerwaard beter zichtbaar maken. Daarin trekken we de komende tijd nadrukkelijk samen op. Onder andere tijdens de WaardZaam kennisuitwisselingsbijeenkomst, gepland op 15 mei. Vooruitstrevende ondernemers kunnen zich hiervoor aanmelden

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

2 Berichten

  1. niels zegt:

    Misschien moeten ze ook eens even gaan kijken bij zwembad “de baan” waar dit al jaren is.

    • Peter zegt:

      Dag Niels, dank voor je reactie. Idd hebben wij in goed overleg met De Baan deze grote investering gedaan. Dit is ons uitgangspunt om met alle buitenbaden in de Krimpenerwaard samen te werken. Door deze samenwerking behalen wij de laatste jaren gezamenlijk mooie resultaten.

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.