Zomer 2018: nieuwe vervoerder voor Groene Hart Hopper

Deel dit:

hopperKRIMPENERWAARD – Komende zomer rijdt er een nieuwe vervoerder in de regio met de auto’s en busjes van de Groene Hart Hopper. De huidige vervoerder heeft afgelopen periode alles gedaan om het vervoer op een hoog kwaliteitsniveau te brengen en rendabel uit te voeren. Dit blijkt echter onvoldoende haalbaar. Een nieuwe aanbesteding wordt gestart.

De gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas hebben daarom in goede samenspraak met de vervoerder besloten om de samenwerking te beëindigen. DVG-personenvervoer (De Vier Gewesten bv) verzorgt sinds december 2016 de vervoersvoorziening voor deze regiogemeenten.

De stichting Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) start een nieuwe aanbesteding voor een nieuw vervoerscontract per 1 augustus 2018. Tot die tijd verzorgt Wegman Personenvervoer bv – onder de vlag van DVG – de vervoersdienst.

Bij de voorbereidingen op de nieuwe aanbesteding zijn de huidige voorwaarden nog eens grondig bekeken en zijn aanpassingen, ten behoeve van kwalitatief goed en rendabel vervoer, in de gemeenten doorgevoerd. De nieuwe verbintenis zal voor twee jaar zijn, met een mogelijkheid tot verlenging.

De Groene Hart Hopper is een aanvulling op het regulier openbaar vervoer en vervoert OV-reizigers en mensen met een Wmo-pas (Wet maatschappelijke ondersteuning) van deur tot deur.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.