Zilverkunst van Jan van Nouhuys op rotondes Schoonhoven

Deel dit:

SCHOONHOVEN – Oud-burgemeester André Bonthuis onthult zaterdag 10 oktober in Schoonhoven twee rotondes met kunst van zilversmid Jan van Nouhuys. Op de rotondes Mr Kesperplein en Lopikerplein verschijnen kunstwerken met een kwinkslag naar een herkenbare zilveren koffiepot.

De ontwerpen van Van Nouhuys zijn uitgevoerd door het Schoonhovense bedrijf Maarten Littel.

De rotonde Mr Kesperplein. (Foto: Rob Glastra)

De rotonde Mr Kesperplein. (Foto: Rob Glastra)

In Schoonhoven worden vijf rotondes voorzien van zilverkunst. De rotondes op de N210 rond Schoonhoven, vormen de uitgelezen plek voor zilverkleurige kunstobjecten, hoewel ze natuurlijk niet van echt zilver zijn. Zo ziet iedereen direct waar Schoonhoven beroemd om is: zilver.

Na een ontwerpwedstrijd onder de leden van het Schoonhovense goud- en zilversmidsgilde St. Eloy is een vijftal ontwerpen gekozen. In september werden de trouwringen en kralenarmband van de Schoonhovense edelsmid Esther van Vliet onthuld.

De feestelijke onthulling op zaterdag 10 oktober start om 11.00 uur (koffietijd) bij de rotonde Mr Kesperplein. Op 12 december, tijdens de Nacht van het Zilver, wordt de laatste rotondekunst van Ruud Vos onthuld op de rotonde Diamantplein.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.