Zilveren kasteel Chambord in Zilvermuseum Schoonhoven [video]

Deel dit:

zilvermuseumSCHOONHOVEN – Toen directeur Marcel Teheux van het Zilvermuseum het artikel in het AD zag over het levenswerk van Nico van der Putten, maakte hij er gelijk werk van om het kasteel naar Schoonhoven te krijgen.

De 76-jarige zilversmid uit Alphen heeft een maquette gemaakt van het Franse kasteel Chambord. Bijna negen jaar, zo’n 6500 uur, heeft hij aan het kasteel gewerkt. Tot in het kleinste detail is het nagemaakt.

“Het zou zonde zijn als Nederland niet de kans kreeg om dit te kunnen zien”, vertelt Teheux. “Ook het echte kasteel Chambord in Frankrijk heeft interesse, maar de onderhandelingen lopen nog. Daarom is het Zilvermuseum zeer verheugd dat zij het zilveren kasteel als eerste aan het grote publiek kan laten zien.”

Deze week hebben Nico van der Putten en Marcel Teheux het een plaats gegeven in het museum. Van dee Putten is blij dat het kasteel nu een plek heeft waar mensen het kunnen bekijken en er plezier aan kunnen beleven. Want dat was toch het uiteindelijke doel waarom hij het zilveren Chambord heeft gemaakt. Hoe lang het in het museum blijft is niet bekend, maar voorlopig kan iedereen er van genieten in het Zilvermuseum.

interview

RTV Krimpenerwaard heeft in het museum opnames gemaakt van het kasteel en directeur Marcel Teheux geïnterviewd.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.