Woningen Kerkweg gaan tegen de vlakte

Deel dit:

sloopLEKKERKERK – Aan de Kerkweg in Lekkerkerk start komende week de sloop van 44 woningen. Het waren de eerste sociale huurwoningen in het dorp. De woningen gaan plat vanwege ernstige problemen met de fundering. QuaWonen bouwt er veertig sociale huurwoningen voor terug.

Het project wordt uitgevoerd in twee fases. Eerst worden de woningen van huisnummer 5 tot en met 47 gesloopt om plaats te maken voor 16 eengezinswoningen en 4 nul-tredenwoningen. Juni 2018 begint de bouw van deze nieuwe woningen. Oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2019. Daarna is fase 2 aan de beurt, de huisnummers 49 tot en met 91.

De nieuwe woningen krijgen een aantal beeldbepalende kenmerken uit de stijl van de bestaande woningen. Als eerbetoon aan de historie.

In het ontwerp is gekozen voor een traditionele mansardevorm van het dak en voor traditionele materialen zoals rood metselwerk en houten kozijnen. Uiteraard worden de woningen goed geïsoleerd en zullen voldoen aan alle hedendaagse wensen qua comfort.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.