Winkelcentrum Bergambacht in de race voor titel ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ 2017

Deel dit:

Krimpenerwaard---Centrum-Bergambacht

BERGAMBACHT – De tien finalisten van de verkiezing ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ 2017 zijn bekend. De winkelgebieden die dit jaar kans maken op de titel van Schoonste Winkelgebied zijn (op alfabetische volgorde): Brouwhorst (Helmond), Centrum Bergambacht (Krimpenerwaard), Centrum Nieuwegein (Nieuwegein), Fahrenheitstraat-Thomsonlaan (Den Haag), Glacisweg (Maastricht), Meerhoven (Eindhoven), Stephensonstraat (Haarlem), Van Hoytemastraat (Den Haag), Vlierboomstraat (Den Haag) en Winkelhof Waldeck (Den Haag).

Op maandag 20 november wordt, tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres Het Rendement van Schoon, de winnaar bekend gemaakt en gehuldigd door Stichting Nederland Schoon.

Uit het onderzoek is gebleken dat het winkelcentrum Bergambacht in Krimpenerwaard een hoge schoonscore heeft gekregen van de bezoekers en zij tevreden zijn over de hoeveelheid groen in het gebied. De schoonbeleving is vooral te danken aan het feit dat er zeer weinig zwerfafval ligt. Daarbij vinden de bezoekers de winkeliers erg betrokken bij het schoonhouden van het winkelgebied. Winkelcentrum Bergambacht is dit jaar voor het eerst onderzocht.

Wethouder Ria Boere: “Het schone winkelgebied is een mooie verdienste van de gemeente Krimpenerwaard, maar zeker ook van Bergambachtse winkeliers. Zij zijn al jaren in het bezit van het Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkeliers (KVO-W). Je er samen dag in dag uit voor in zetten, werpt dus echt zijn vruchten af. Het Keurmerk staat voor een winkelgebied dat schoon, heel en veilig is. Winkelhof Bergambacht is een goed voorbeeld van hoe samenwerking loont.”

Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2017
Voor de vijfde keer op rij organiseert NederlandSchoon de verkiezing ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’. Met deze verkiezing wil NederlandSchoon ondernemers, beheerders en gemeenten meer betrekken bij het beheer van hun winkelgebied en de openbare ruimte. De omvang van de verkiezing groeit ieder jaar; in 2016 zijn 63 gemeenten en 558 winkelgebieden onderzocht, een stijging van 17 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dit jaar is er wederom een toename waarneembaar: 88 gemeenten en 612 winkelgebieden.

Helene van Zutphen, directeur NederlandSchoon: “We merken dat steeds meer gemeenten en winkelgebieden zich bewust zijn van het belang van een schoon winkelgebied en het effect hiervan op het winkelend publiek. En daarnaast zien we een stijgend aantal onderzochte winkelgebieden. Dit jaar zijn er maar liefst 612 winkelgebieden onderzocht in 88 gemeenten en daar zijn we bijzonder trots op. Tevens is te zien dat de winkelgebieden dit jaar gemiddeld weer iets schoner zijn dan vorig jaar (6,95 dit jaar t.o.v. 6,83 vorig jaar). Veel ondernemers zetten zich steeds vaker structureel in voor een schoon en aantrekkelijk winkelgebied.”

U vindt het volgende mogelijk ook interessant...

1 Bericht

  1. Wilma Kooiman zegt:

    Dat er in Bergambacht in het winkelgebied zo weinig zwerfafval ligt is voor een heel groot deel te danken aan Fred! Als Bergambacht deze verkiezing wint, mag Fred van mij in het zonnetje worden gezet!! Trouwens… ook zonder verkiezing!!

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.