Willem de Zwijger tweede bij Jeugdwaterschapsdebat

Deel dit:

willemdezwijgerSCHOONHOVEN – De Havo-leerlingen van scholengemeenschap Willem de Zwijger in Schoonhoven zijn als tweede geëindigd bij het eerste Nationaal Jeugdwaterschapsdebat.

Namens het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard nam de Willem de Zwijger deel aan deze debatwedstrijd.

Ruim vijfhonderd middelbare scholieren kwamen naar Lelystad om met elkaar te debatteren over watergerelateerde stellingen. Stellingen die door het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur waren bedacht. Achttien middelbare scholen uit heel Nederland gingen een sportieve strijd met elkaar aan. Door middel van voorrondes gingen zij met elkaar in debat. De finalisten debatteerden in het finaledebat over de stelling: ‘Probleemjongeren moeten werkervaring opdoen bij het waterschap’.

Het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur is een groep jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Zij vertegenwoordigen voor een periode van ongeveer twee jaar allemaal een waterschap.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Egbert van der Veen zegt:

    Super goed van de scholieren van de Willem de Zwijger! Wij hadden nog nooit gehoord van deze soort wedstrijden maar na het Schoonhovens College komen we nu ook de Willem de Zwijger op dit front tegen!
    Dit zijn onze politici voor de toekomst!! Hier kunnen wij trots op zijn!
    RTV Krimpenerwaard zoekt nog zulke jonge talenten!

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.